Lukaku voorkomt op valreep uitschakeling Everton

Romelu Lukaku heeft Everton in de slotfase naar een replay geschoten tegen West Ham United. De Belgische centrumspits zorgde in de extra speeltijd voor de eindstand op Goodison Park: 1-1.

Daarmee voorkwam Lukaku (foto) een uitschakeling van zijn ploeg in de derde ronde van het FA Cup-toernooi. De Belg was na ruim een uur al trefzeker, maar zijn rake kopbal werd afgekeurd na een overtreding op Aaron Cresswell.

James Collins opende na tien minuten in de tweede helft de score namens West Ham United en leek zich lange tijd tot matchwinner te kronen. De fysiek sterke verdediger kopte na 56 minuten snoeihard raak uit de hoekschop van Matt Jarvis.

Lukaku voorkwam met zijn late treffer niet alleen een uitschakeling, maar maakte ook een einde aan een negatieve reeks. The Toffees verloren namelijk de voorgaande vier competitiewedstrijden tegen achtereenvolgens Southampton (3-0), Stoke City (0-1), Newcastle United (3-2) en Hull City (2-0).

Scunthorpe United - Chesterfield 2-2
Scunthorpe United en Chesterfield hebben ook een replay nodig om alsnog door te kunnen stoten naar de vierde ronde van het FA Cup-toernooi. De winnaar neemt het in de volgende ronde op tegen Derby County, de ploeg van manager Steve McClaren en de Nederlandse doelman Kelle Roos. Namens Scunthorpe waren Alex Davey en Lyle Taylor de doelpuntenmakers, terwijl Eoin Doyle en Jay O’Shea in het laatste kwartier de 2-0 achterstand ongedaan maakten.