Luiz ziet Oranje WK winnen: 'Spelers van wereldklasse'

Chelsea-speler David Luiz (26) tipt het Nederlands elftal als een van de grote favorieten voor de WK-titel. Dat laat de international van Brazilië weten aan Voetbal International.

Luiz ziet Oranje WK winnen: 'Spelers van wereldklasse'

'Met Robin van Persie, Arjen Robben, Rafael van der Vaart hebben ze spelers van wereldklasse', legt de mandekker uit. 'Elk land wil dat soort spelers in het team hebben. Als zij hun vorm halen, kan Nederland heel ver komen. Is Nederland een outsider? Nee, ik zie ze als een van de kanshebbers voor de eindzege.'

'Ik heb al jaren een zwak voor het Nederlands elftal. Juist vanwege hun aanvallende manier van voetballen. Daarin ligt hun kracht', vervolgt Luiz, die niet van de partij was toen Nederland op het WK van 2010 in de kwartfinale met 2-1 van Brazilië won.

Behalve Nederland, ziet Luiz nog een aantal kanshebbers voor de WK-winst in Brazilië. 'Argentinië, Spanje, Duitsland en Italië. En vlak ook Frankrijk niet uit. Dat land heeft een moeilijke WK-kwalificatie gehad. Maar als je je na een hele zware strijd met Oekraïne toch weet de plaatsen (Frankrijk maakte een 2-0 achterstand uit het heenduel goed met een 3-0 zege, red.), brengt dat ongetwijfeld extra krachten los in die selectie. Ik zie Frankrijk eveneens als een van de favorieten voor de titel. Net als Brazilië, uiteraard.'

In de volgende editie van Voetbal International (VI nr. 50), die vanaf woensdag 11 december in de winkels ligt, is een uitgebreid interview opgenomen met David Luiz.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen