Luiz Gustavo volgende Braziliaan die zich afmeldt voor Copa

Reacties

Het blijft afmeldingen regenen in het Braziliaanse kamp in aanloop naar de start van het Copa América-toernooi. Nu heeft ook Luiz Gustavo de ploeg van bondscoach Dunga verlaten.

Luiz Gustavo volgende Braziliaan die zich afmeldt voor Copa

Dunga kreeg de afgelopen week al slecht nieuws over de deelname van aanvaller Ricardo Oliveira, doelman Ederson en de aanvallende middenvelders Rafinha, Douglas Costa en Kaká. Luiz Gustavo wordt de zesde international die noodgedwongen afhaakt. Persoonlijke problemen zijn de reden voor de controlerende middenvelder van VfL Wolfsburg.

Omdat Neymar ook niet meedoet (omdat Barcelona heeft afgesproken alleen af te staan voor de Olympische Spelen van later deze zomer in eigen land) herbergt de selectie van Brazilië steeds minder bekende namen. Walace, de vervanger van Luiz Gustavo, is alweer de negende Copa-ganger die in de Braziliaanse competitie speelt.

De vraag is wat dat betekent voor de aspiraties van De Goddelijke Kanaries, die na de eindzeges in 2004 en 2007 telkens in de kwartfinale strandden in 2011 en 2015. De poulefase kent nog weinig grote obstakels. Ecuador is zaterdag 4 juni de eerste opponent. Daarna wachten nog Haïti en Peru voor de vijfvoudig wereldkampioen.

De gehavende Copa América-selectie van Brazilië

Doel: Alisson (Internacional), Diego Alves (Valencia/Spa), Marcelo Grohe (Grêmio). Verdediging: Dani Alves (Barcelona/Spa), Miranda (Internazionale/Ita), Gil (Shandon Luneng/Chn), Filipe Luís (Atlético Madrid/Spa), Marquinhos (Paris Saint-Germain/Fra), Rodrigo Caio (São Paulo), Fabinho (AS Monaco/Fra), Douglas Santos (Atlético Mineiro).
Middenveld: Casemiro (Real Madrid/Spa), Ganso (São Paulo), Elias (Corinthians), Lucas Lima (Santos), Walace (Grêmio), Renato Augusto (Beijing Guoan/Chn), Willian (Chelsea/Eng), Lucas Moura (Paris Saint-Germain/Fra), Philippe Coutinho (Liverpool/Eng).
Aanval: Jonas (Benfica/Por), Gabriel (Santos), Hulk (Zenit Sint-Petersburg/Rus).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.