Brazilië moet voor training uitwijken wegens schietpartij

Reacties

De Braziliaanse nationale ploeg heeft woensdag de training moeten verplaatsen naar aanleiding van een schietpartij op de oorspronkelijke locatie. Op de campus van de Universiteit van Californië in Los Angeles vielen twee doden.

Brazilië moet voor training uitwijken wegens schietpartij

De spelers van Brazilië waren in het hotel op het moment van het incident. Daarop werd besloten de middagsessie te houden op het trainingscomplex van Los Angeles Galaxy, de club van 81-voudig Oranje-international Nigel de Jong.

De ploeg van bondscoach Dunga bereidt zich in Los Angeles voor op de Copa América Centenario, die zaterdag begint met een wedstrijd tegen Ecuador. Haïti en Peru zijn de twee andere opponenten in Groep B in de jubileumeditie van het Zuid-Amerikaanse kampioenschap.

In aanloop naar de openingswedstrijd was Dunga genoodzaakt vervangers op te roepen voor de geblesseerde Barcelona-middenvelder Rafinha en Benfica-doelman Éderson. Lucas Moura (Paris Saint-Germain) en Marcelo Grohe (Grêmio) kregen alsnog een invitatie.

Eerder haakten Bayern München-aanvaller Douglas Costa en de 36-jarige Santos-spits Ricardo Oliveira al geblesseerd af. Kaká werd daarom bij de selectie gehaald door Dunga, maar ook achter de deelname van de 34-jarige middenvelder van Orlando City staat door spierklachten nu een vraagteken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.