Opmerkelijke doelpuntenmakers bij laatste oefenduel Brazilië

Reacties

Brazilië heeft het laatste oefenduel in aanloop naar de Copa América Centenario gewonnen. Panama werd in Denver verslagen door goals van Jonas en debutant Gabriel Barbosa: 2-0.

Opmerkelijke doelpuntenmakers bij laatste oefenduel Brazilië

Op 4 juni start voor De Goddelijke Kanaries het toernooi, dat in het teken staat van het honderdjarig bestaan van het toernooi en voetbalfederatie CONMEBOL. In de Verenigde Staten treft Brazilië op 4 juni Ecuador als eerste in de groepsfase. Daarna zijn Haïti en Peru de tegenstanders.

In Denver begon het laatste oefenduel flitsend. Binnen 120 seconden had Jonas voor het openingsdoelpunt gezorgd. De 32-jarige aanvaller van Benfica, die voor zijn club dit seizoen ook al aan de lopende band scoorde, schoot vanaf zes meter via doelman Jaime Penedo en de paal binnen. Het was voor de spits pas zijn eerste interlandgoal sinds hij in november 2011 twee keer het net had gevonden tegen Egypte.

Vervolgens kreeg Brazilië voldoende kansen om de score uit te breiden, maar lukte dat pas in de 73ste minuut. Santos-aanvaller Gabriel Barbosa luisterde zijn debuut op door zijn bijnaam eer aan te doen. Gabigol schoof de bal immers beheerst in de verre hoek om vervolgens bondscoach  Dunga in zijn armen te vallen. De goal van de negentienjarige aanvaller bleek ook voor de eindstand te hebben gezorgd. Behalve de doelpuntenmaker liet Dunga ook Rodrigo Caio (São Paulo) en Douglas Santos (Atlético Mineiro) nog debuteren. 

Ook Panama wacht deelname aan de jubileumeditie van de Copa América. In de poulefase treft die ploeg onder meer de aartsrivaal van Brazilië, Argentinië. Chili en Bolivia zijn de andere tegenstanders.

Op de foto: Philippe Coutinho van Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.