Luis Enrique: 'Ongelooflijk dat we maar één keer scoorden'

Trainer Luis Enrique kon nauwelijks geloven dat Barcelona zaterdag op bezoek bij Sevilla de tweede competitienederlaag van het seizoen leed. De kampioen van Spanje kreeg genoeg mogelijkheden om het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán winnend te verlaten.

Zonder de geblesseerde Lionel Messi en Andrés Iniesta kwam Barça in een dominante eerste helft niet verder dan inzetten tegen de paal en de lat van respectievelijk Neymar en Luis Suarez. Pas toen Sevilla al met 2-0 leidde, verzilverde de Braziliaan een strafschop. 'Tien minuten in de tweede helft hebben ons de kop gekost', stelde Luis Enrique daarom. 'Sevilla maakte gebruik van de kansen die het kreeg.'

Dankzij treffers van Michael Krohn-Dehli en Vicente Iborra in het eerste kwartier na rust boekte de Europa League-winnaar tegen Barcelona de tweede zege op rij, nadat een dramatische start twee punten in de eerste vijf duels had opgeleverd. De Catalanen verloren juist voor de tweede keer in drie competitieduels. 'Het is ongelooflijk dat we hier maar één goal hebben gemaakt. We hebben heel veel kansen gecreëerd', aldus de verbouwereerde Luis Enrique.

Scoren gaat Barcelona dit seizoen nog niet makkelijk af. Slechts bij vlagen schiet de treble-winnaar van vorig seizoen met scherp: in het Europese Super Cup-duel met Sevilla (5-4 na verlenging) en thuis tegen Levante (4-1). In drie duels scoorde de ploeg van Luis Enrique twee keer, in zes wedstrijden één keer en op bezoek bij Athletic de Bilbao in de strijd om de Spaanse Super Cup (0-4) helemaal niet. 'Ik ben ervan overtuigd dat dat de komende wedstrijden gaat veranderen', aldus Luis Enrique.