Krohn-Dehli leidt Sevilla langs ongelukkig Barcelona

Barcelona heeft het gemis van de langdurig geblesseerde Lionel Messi niet op kunnen vangen in Sevilla (2-1). De Catalanen creëerden kans op kans op kans, maar misten scherpte. Michael Krohn-Dehli velde de bezoekers met een doelpunt en een assist.

Het mocht een klein wonder heten dat beide ploegen zonder doelpunten gingen pauzeren. En dan met name dat thuisploeg Sevilla geen doelpunt hoefde te slikken. Want de Catalaanse wervelstorm die in de eerste 45 minuten in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán woedde, ging door het gebrek aan doelpunten relatief rustig liggen. Zo had de na een blessure teruggekeerde keeper Claudio Bravo, die de bekritiseerde Marc-André ter Stegen afloste in het doel van Barcelona, aanvankelijk nog weinig te doen tijdens zijn rentree.

Dat Barcelona niet tot scoren kwam was met name te wijten aan een gebrek aan scherpte. De assistent-scheidsrechter stond in eerste instantie een doelpunt van Luis Suarez in de weg, maar omdat Neymar in de situatie die daaraan voorafging werd getorpedeerd, hielden de bezoekers nog een vrije trap aan die aanval over. Het Braziliaanse slachtoffer zette zichzelf achter de bal en mikte die tegen de paal, waarop het voor Gerard Piqué binnentikken was op de doellijn. De Spaanse centrale verdediger twijfelde echter te lang en daardoor kon aanvoerder Marco Andreolli op tijd ingrijpen.

Omdat ook de lat een doelpunt van Suarez voor rust nog in de weg stond, kon Sevilla met een schone lei aan de tweede helft beginnen. En tegen de verhoudingen van de eerste helft in kwam de thuisploeg in de 52ste minuut via Michael Krohn-Dehli op voorsprong. Het was voor de ex-Ajacied een abc'tje om de score te openen na een rush van Kevin Gameiro. Zes minuten later stond het plotsklaps 2-0, via een kopgoal van Vicente Iborra. De Spaanse middenvelder verlengde een subtiele lob van de maker van de 1-0 met zijn hoofd en bracht de selectie van hoofdcoach Luis Enrique daarmee ernstig in verlegenheid.

In de 74ste minuut kwam Barcelona vanaf de strafschopstip nog terug tot 2-1. Neymar verzilverde het buitenkansje dat arbiter Jesus Gil de bezoekers bood na een handsbal van Benoit Tremoulinas. Maar omdat het Barça ook daarna niet meezat in de afwerking - Sandro Ramírez schoot van dichtbij nog op de paal - bleek de Braziliaan in zijn honderdste duel in het shirt van Barcelona voor de 2-1 eindstand te hebben gezorgd. Het betekende de tweede nederlaag voor de Blaugranas dit seizoen. Sevilla komt door de overwinning op acht punten uit de eerste zeven speelronden.