Luis Enrique: 'Dan moet je met je vrouw gaan hardlopen in het park'

Reacties

Luis Enrique spaart diverse dragende krachten voor het bekerduel met US Revel, maar de trainer van Paris Saint-Germain is niet bang voor blessures tegen de ploeg die op het zesde niveau in Frankrijk speelt.

Luis Enrique: 'Dan moet je met je vrouw gaan hardlopen in het park'
© Pro Shots
Revel
Revel
0 - 9
PSG
PSG

In de selectie voor de bekerwedstrijd van zondag ontbreken behalve de geblesseerden ook doelman Gianluigi Donnarumma, verdediger Marquinhos en aanvaller Ousmane Dembélé. Het lijkt te impliceren dat Luis Enrique zondag gaat rouleren, maar de Spaanse coach hulde zich in nevelen of Kylian Mbappé bijvoorbeeld wel aan de aftrap verschijnt. 'Elke situatie is anders. We spelen maar vier wedstrijden in januari. Dit zou de ideale kans kunnen zijn om hem rust te geven, maar hij kan ook gewoon spelen.'

Luis Enrique wil er in ieder geval voor waken dat PSG zijn tegenstander onderschat. 'Als je bang bent voor blessures, moet je met je vrouw gaan hardlopen in het park', maakte de 53-jarige oud-international een bijzondere vergelijking. 'Het enige dat je kan doen is ervoor zorgen dat je fysiek en mentaal op je best bent. Dat we tegen een ploeg van een lager niveau spelen, doet er niet toe. De wedstrijd van morgen is voor mij heel belangrijk. We moeten winnen en zo goed mogelijk spelen.'

Vier dagen na het veroveren van zijn eerste prijs met PSG (de Franse Super Cup), maakte Luis Enrique duidelijk dat hij ook de Coupe de France wil winnen. 'We moeten deze competitie benaderen als elke andere, we kennen het belang van deze prijs. Het is een serieuze wedstrijd', aldus de voormalig trainer van Barcelona, die bevestigde dat PSG mogelijk de transfermarkt opgaat wegens de blessure van Milan Skriniar. De Slowaakse verdediger moet worden geopereerd en staat waarschijnlijk lang aan de kant.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.