Luis Enrique brengt fans van Spanje slecht nieuws over belangrijke pion

Reacties

Helemaal bevestigen wilde hij het nog niet op de persconferentie voor de clash tegen Italië op het EK, maar bondscoach Luis Enrique lijkt dinsdag geen beroep te kunnen doen op Pablo Sarabia.

Luis Enrique brengt fans van Spanje slecht nieuws over belangrijke pion
© Pro Shots
Italië
Italië
ns
1 - 1
Spanje
Spanje

De flankspeler liep vrijdag tijdens de kwartfinale tegen Zwitserland een blessure op. Dani Olmo loste hem halverwege af. 'Iedereen is momenteel fit, behalve Sarabia', zei Enrique maandag op de persconferentie van de UEFA voor de halve eindstrijd op Wembley.

Op VI PRO stonden we onlangs stil bij het belang van Sarabia voor Spanje. De speler van Paris Saint-Germain moet er samen met Ferran Torres voor zorgen dat er breedte en diepte komt in het spel van de drievoudige EK-winnaar.

Zowel in de achtste finale tegen Kroatië als in de kwartfinale tegen Zwitserland moest Spanje een verlenging afwerken. Het Alpenland werd zelfs pas na een strafschoppenserie bedwongen. 'Of we moe zijn? Fysiek staan we er prima voor. Drie kwartier na het duel met Zwitserland was niemand al meer moe.'

Spinazzola
Luis Enrique vindt het verder jammer dat EK-uitblinker Leonardo Spinazzola wegens een zware blessure ontbreekt bij Italië. 'Nee, zijn absentie heeft geen invloed op mijn opstelling. Ik betreur het dat hij er niet bij is. Hoe meer goede spelers op het veld, hoe beter.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Spanje
Meer over Spanje
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.