Luhukay 'pisnijdig' over benutte strafschop Verhaegh

Reacties

Hertha BSC-trainer Jos Luhukay wees achteraf arbiter Bastian Dankert aan als hoofdschuldige voor de nederlaag bij FC Augsburg, dat met 'plezier' naar de ranglijst kijkt.

Luhukay 'pisnijdig' over benutte strafschop Verhaegh

'Ik ben pisnijdig. We hebben de wedstrijd door de scheidsrechter verloren. Bij de strafschop was er echt geen sprake van een overtreding. Hij heeft het duel beïnvloed. En hij had mijn spelers in deze hete atmosfeer in bescherming moeten nemen', zei Luhukay na de 1-0 nederlaag in Augsburg.

De Nederlandse coach had in de actie van keeper Thomas Kraft op Raul Bobadilla geen aanleiding voor een penalty gezien, zoals Dankert dat wel zag. Paul Verhaegh greep deze buitenkans met beide handen aan en scoorde vanaf elf meter, hetgeen de enige treffer van de middag bleek te zijn.  

Zijn Augsburg-collega Markus Weinzierl was een andere mening toegedaan. 'De scheidsrechter heeft ons niet aan de zege geholpen; dat heeft de ploeg zelf bewerkstelligd. Aan het einde was het misschien wat zwaar, maar nu geeft de blik op de ranglijst ons plezier.' FC Augsburg staat op een gedeelde zevende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.