Lucca blikt terug op Ajax-tijd en noemt beste Italiaanse spits

Reacties

De boomlange Lorenzo Lucca kon vorig seizoen weinig indruk maken bij Ajax. De Toren van Pisa, een toespeling op zijn lengte en Pisa, de club die hem aan de Amsterdammers verhuurde, bespreekt in een interview met La Gazzetta dello Sport onder meer zijn jaar in Nederland.

Lucca blikt terug op Ajax-tijd en noemt beste Italiaanse spits
© Pro Shots
Udinese
Udinese
3 - 0
Bologna
Bologna

'Ik heb bij Ajax twee negatieve ervaringen beleefd en heb er twee blessures opgelopen, dus ik hoopte dat het goed zou gaan bij Udinese', aldus de spits, die dit jaar op huurbasis bij die club voetbalt en op zes goals staat in de huidige Serie A-jaargang. Zaterdag was hij nog trefzeker tegen Bologna, de grote surprise van het huidige seizoen in Italië. Lucca vertelde ook iets over zijn ontwikkeling als speler.

'Bij Udinese werk ik samen met iemand die in mij gelooft, die zit in Turijn. We analyseren de wedstrijden met videobeelden. De goals, maar ook de fouten. Ik bestudeer de bewegingen van Erling Haaland. Fysiek lijken we wel iets op elkaar en hij is een monster, al is hij linksbenig. Ik probeer te leren hoe je in de zestien moet bewegen en hoe je in de Serie A kunt scoren tegen bepaalde verdedigers. Je moet letten op de bal, het doel en de verdediger', leerde Lucca.

Hij is niet de jonge Italiaanse spits die je veel aan bod ziet komen in de hoogste voetbalklasse van het laarsvormige land. Lucca vertelt wie hij de beste vindt: Gianluca Scamacca, in Nederland bekend van periodes bij PSV en PEC Zwolle. 'Hij heeft de fysieke kwaliteiten, de techniek en een krachtig schot. Je merkt dat hij er de vruchten van plukt dat hij in de Premier League heeft gespeeld', aldus Lucca over de man van Atalanta Bergamo.

Bekijk hier al onze video's
Meer Udinese
Meer over Udinese
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer L. Lucca
Meer over L. Lucca
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.