Löw verdedigt Gómez: 'Niet eerlijk, hij heeft ritme nodig'

Reacties

Duitsland begint zondag met een thuiswedstrijd tegen Schotland aan de EK-kwalificatiereeks. De wereldkampioen doet dat een paar dagen na de 4-2 oefennederlaag tegen Argentinië. In dat duel kreeg vooral spits Mario Gómez de hoon van het Duitse publiek over zich heen. Onterecht, zo vindt bondscoach Joachim Löw.

Löw verdedigt Gómez: 'Niet eerlijk, hij heeft ritme nodig'

De 29-jarige spits van Fiorentina kampte vorig seizoen met het nodige blessureleed en werd mede daardoor niet opgenomen in de WK-selectie. Nu topschutter Miroslav Klose is gestopt bij Die Mannschaft, kreeg Gómez weer een kans. Tijdens de reprise van de WK-finale liet hij zich woensdag echter niet bepaald van zijn beste kant zien.

Duitsland stond na vijftig minuten met 4-0 achter en dat mocht Gómez zich ten dele aanrekenen: hij miste een aantal prima kansen. Toen hij naar de kant werd gehaald voor Mario Götze (die in de sloftase nota bene wél wist te scoren) liet het thuispubliek dan ook duidelijk blijken niet tevreden te zijn met het optreden van Gómez.

Mario Gómez was tegen Argentinië (4-2 nederlaag) behoorlijk ongelukkig in de afronding.
Mario Gómez was tegen Argentinië (4-2 nederlaag) behoorlijk ongelukkig in de afronding.

En daar baalde Löw van. 'Hij heeft na zeven maanden van blessureleed slechts één wedstrijd gespeeld voor Fiorentina. Hij heeft gewoon wedstrijdritme nodig', weet de keuzeheer. 'Als hij in vorm is dan kan hij een van de beste spitsen ter wereld zijn. Spelers uitjouwen is niet eerlijk. Het helpt de speler en de ploeg totaal niet verder.'

Löw wilde niet ingaan op de vraag of Gómez tegen Schotland weer een basisplek krijgt, maar gaf wel aan op zijn hoede te zijn. 'Foutjes zoals tegen Argentinië mogen zondag absoluut niet', waarschuwt hij. 'Zij hebben in aanloop naar dit duel weinig problemen gehad en hebben niets te verliezen tegen de wereldkampioen. Bovendien spelen ze niet typisch Brits, ze proberen meer aan voetballen toe te komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.