Löw richt zich al op volgend jaar: 'Dan slaan we terug'

Reacties

Voor Duitsland was 2014 het jaar waarin het de wereldtitel pakte, maar sinds het WK verloopt het allemaal niet best voor de ploeg van bondscoach Joachim Löw. Tegen Ierland ging het dinsdag in de slotminuut mis: 1-1.

Löw richt zich al op volgend jaar: 'Dan slaan we terug'

De keuzeheer toonde zich na afloop logischerwijs teleurgesteld. 'Het is extreem vervelend dat we in de allerlaatste seconde, uit de enige kans van de Ieren, de 1-1 moeten incasseren', treurde hij. 'We hebben het in de laatste minuten verkeerd aangepakt en verloren de speler die het doelpunt maakte één moment uit het oog.' Hij doelde daarmee op Ierland-aanvoerder John O'Shea, die zijn honderdste interland dus mocht vieren met de gelijkmaker tegen de wereldkampioen.

Hij bezorgde Duitsland daarmee een nieuwe domper, na de nederlaag in Polen van zaterdag. 'We hadden ons qua punten wel wat meer voorgesteld van oktober', gaf Löw dan ook toe. Hij wilde al min of meer een streep zetten onder het Duitse succesjaar, dat in mineur dreigt te eindigen. 'We zullen (in november, red.) van Gibraltar winnen en dan slaan we volgend jaar terug', verwees hij naar de laatste interland van 2014 en het vervolg van de EK-kwalificatie in 2015.

Net als zijn trainer ergerde ook Toni Kroos, die met zijn treffer de matchwinner leek te worden, zich in de slotfase kapot. 'Er moet nog wel wat meer gebeuren wil ik echt geschokt zijn, maar dit is wel heel teleurstellend', begon hij zijn nabeschouwing. 'Maar meer nog dan van die tegengoal, baal ik van de laatste vijf minuten. Daarin hebben we twintig keer de lange bal gebruikt, we waren veel te onrustig. Daar kan ik met mijn pet niet bij.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.