Lopetegui moet FC Porto weer successen brengen

Reacties

FC Porto heeft gekozen voor de onervaren Julen Lopetegui om weer mee te doen om de Portugese titel. De 47-jarige Spanjaard tekende voor drie jaar.

Lopetegui moet FC Porto weer successen brengen

Lopetegui vult de vacature in die sinds maart tijdelijk was ingevuld door Luis Castro, die naar voren was geschoven na het ontslag van Paulo Fonseca. Die moest vertrekken na een reeks van teleurstellende resultaten, waaronder het eerste thuisverlies na vijf jaar. Porto staat een speelronde voor het einde op de derde plaats met zestien punten achterstand op Benfica.

De keuze voor de nieuwe trainer is een gok. Lopetegui heeft zijn sporen als trainer voornamelijk verdiend als coach van de Spaanse jeugdteams. Sinds 2010 staat hij onder contract bij de nationale bond. In 2012 en 2013 won hij de Europese titels met respectievelijk Spanje Onder-19 en Onder-20.

Als clubtrainer werkte de voormalige keeper in 2003 voor Rayo Vallecano. Maar een doorslaand succes was dat niet. De toenmalige tweedeklasser nam al na tien speelrondes afscheid wegens een gebrek aan successen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.