Lopetegui bejubelt Spaanse machine: 'Ze zijn elke minuut hongerig'

Spanje was dinsdag met liefst 0-8 te sterk voor Liechtenstein en die prestatie maakte bondscoach Julen Lopetegui trots. Hoewel niemand eraan twijfelt dat zijn ploeg naar het WK gaat, waakt hij - zoals dat hoort - voor vroegtijdig optimisme.

La Furia Roja haalde ongenadig hard uit. De treffers werden eerlijk verdeeld over twee helften, waarna Lopetegui vooral blij was met de bewijsdrang van zijn spelers. 'Het belangrijkste wat ik uit deze wedstrijd meeneem, is dat deze ploeg iedere minuut hongerig is, tegen welke tegenstander dan ook', sprak hij na afloop.

Ook werd de keuzeheer gevraagd of het wel nut heeft om kwalificatiewedstrijden te spelen tegen zulke zwakke tegenstanders. 'Dat is niet mijn verantwoordelijkheid', vond Lopetegui, die nog geen voorschot wilde nemen op WK-kwalificatie. Met nog twee duels te gaan is de voorsprong op Italië drie punten. 'Maar dat we er bijna zijn, zegt me helemaal niets. In oktober wachten ons twee cruciale duels.'