Loovens zorgt voor stunt bij Newcastle van Anita

Reacties

In het Engelse Championship heeft Glenn Loovens met Sheffield Wednesday voor een stunt gezorgd. De uitwedstrijd tegen koploper Newcastle United werd maandagavond met 0-1 gewonnen. Loovens was matchwinner.

Loovens zorgt voor stunt bij Newcastle van Anita

De 33-jarige aanvoerder zorgde vlak na rust voor de enige treffer. Degradant Newcastle United, met Vurnon Anita de gehele wedstrijd binnen de lijnen als rechtsback, staat nog wel bovenaan. Nummer twee Brighton & Hove Albion kan dinsdag de koppositie overnemen als er wordt gewonnen van Queens Park Rangers.

Nummer drie in het Championship, het tweede niveau van Engeland, is Reading. De ploeg van manager Jaap Stam rekende af met Norwich City: 3-1. Roy Beerens en Joey van den Berg stonden in de basis en werden in de tweede helft gewisseld. Reading is aan een prima reeks bezig; van de laatste tien wedstrijden werden er drie verloren en zeven gewonnen.

Op hetzelfde niveau was ook Leandro Bacuna trefzeker. De ex-speler van FC Groningen maakte namens Aston Villa de 1-0 in het duel met Burton Albion. De ploeg uit Birmingham gaf die voorsprong uit handen, maar trok uiteindelijk toch aan het langste eind: 2-1. In de competitie staat Aston Villa tiende (34 punten uit 23 duels).

Ook Yanic Wildschut scoorde, maar hij kon niet voorkomen dat zijn ploeg Wigan Athletic met 3-2 verloor van Rotherham United. Wigan staat 23ste en voorlaatste.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.