Loodzware week krijgt vervolg voor Koeman

Reacties

Hoewel Ronald Koeman eerder aangaf het bereiken van de FA Cup-finale als een droom te zien, komt de replay tegen Ipswich Town de manager van Southampton maar slecht uit. Zeker in defensief opzicht dreigen er problemen te komen voor de revelatie van de Premier League.

Loodzware week krijgt vervolg voor Koeman

Omdat in de derde ronde aanvankelijk in eigen huis met 1-1 werd gelijkgespeeld tegen de nummer drie van het Championship, volgt woensdagavond de uitwedstrijd. Zondag was Southampton nog met 1-0 te sterk op Old Trafford voor het Manchester United van Louis van Gaal en zaterdag wacht het lastige uitduel met Newcastle United. Oftewel: drukke weken voor Koeman, die al eerder aangaf zijn selectie te smal te vinden.

Toch reist hij door de knappe zege van zondag wel met een goed gevoel af. 'Maar we weten dat het een zware wedstrijd gaat worden', stelt Koeman in de Engelse pers. 'Ik was ook helemaal niet blij met deze wedstrijd, het maakt deze toch al lastige week alleen maar moeilijker.'

Sleutelen
In defensief opzicht moet Koeman sleutelen nu Toby Alderweireld zeker enkele weken moet toekijken met een hamstringblessure. Dat komt slecht uit nu Maya Yoshida actief is met Japan op de Azië Cup. Daardoor ontstonden er direct transfergeruchten over een nieuwe verdediger. 'Maar ik weet niet of we nog iemand voor het centrum achterin gaan halen', aldus Koeman. 'We weten al langer dat we bij blessures in de knoop komen, maar we hebben ook bewezen desondanks goede resultaten te kunnen neerzetten.'

Morgan Schneiderlin, een van de gewilde sleutelspelers van Southampton, steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. Hij wil succes in de FA Cup, maar vooral in de competitie. 'We willen Southampton in de schijnwerpers zetten en de Champions League halen. Dat zou een schok voor de hele wereld zijn. We willen de traditie veranderen dat het alleen maar gaat tussen de Europese grootmachten. Maar het belangrijkste is dat we Europa ingaan', aldus de Franse middenvelder. En wat dat betreft biedt de FA Cup ook nog altijd een uitkomst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.