Lof voor Heerenveen-duo: 'Bij die goal zie je hun kwaliteiten'

Reacties

Er ging zondagmiddag in het IJsseldelta Stadion genoeg mis, met de blunder van keeper Kristoffer Nordfeldt bij de 2-2 van PEC Zwolle als meest sprekende voorbeeld. De hoofdrol was toch vooral voor Mark Uth en Daley Sinkgraven, die SC Heerenveen tot de goal van Maikel van der Werff naar de tweede uitzege van dit seizoen leken te leiden.

Lof voor Heerenveen-duo: 'Bij die goal zie je hun kwaliteiten'

Tegen Heerenveen bleek opnieuw dat PEC grote moeite heeft een vervolg te geven aan de goede seizoenstart. In oktober won de houder van de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal geen enkele competitiewedstrijd, al was de 0-0 in De Arena tegen Ajax verdienstelijk te noemen. Dat er na de nederlaag in de derby bij Go Ahead Eagles (3-2) opnieuw geen zege kwam, was vooral te wijten aan twee uitblinkers aan Friese kant.

Met een schitterende combinatie zorgden Mark Uth en Daley Sinkgraven ervoor dat Zwolle na een uur opnieuw tegen een achterstand aankeek. Sinkgraven zette de Duitse spits met een sleepbeweging alleen voor keeper Warner Hahn. De schutter, die eerder al een penalty had benut, genoot er zelf ook van. 'Ik zei het al tegen hem na het doelpunt: niet normaal hoe hij die bal gelijk meegeeft. Daley is een fantastische speler, hij heeft mij in de competitie al twee assists gegeven en is heel belangrijk voor ons.'

Uth oogstte zelf ook lof door, teruggekeerd in Heerenveen na een seizoen op huurbasis bij Heracles Almelo, in Zwolle alweer zijn zevende en achtste competitietreffer van dit seizoen te maken. 'Trainer Dwight Lodeweges zei tegen mij dat ik een goede spits ben. Ik ben blij dat hij dat zegt. Het gaat elke week een beetje beter en het is leuk om in de Eredivisie te voetballen', aldus Uth tegen FOX Sports.

Wat Uth en Sinkgraven lieten zien in Zwolle, maakte inderdaad indruk op de coach van de Friezen. 'Geweldig, daar zie je de kwaliteiten van Daley en Mark. Dat was een mooie goal', stelde Lodeweges, die bijval kreeg van zijn PEC-collega Ron Jans. 'Bij de 1-2 zie je dat Uth zich, door te worden verhuurd, heeft ontwikkeld tot een uitstekende spits. Met hem hadden we heel veel problemen, maar het was ook niet geweldig verdedigd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.