Lodeweges over schotkracht Heerenveen: 'Allemachtig'

Reacties

Dwight Lodeweges meent dat SC Heerenveen wel degelijk terecht heeft gewonnen van FC Groningen. De Derby van het Noorden werd 3-1 in Fries voordeel, maar gezien de verhoudingen op het veld hadden de Groningers wellicht meer verdiend.

Lodeweges over schotkracht Heerenveen: 'Allemachtig'

'We hebben met 3-1 gewonnen. De uitslag is misschien geflatteerd, maar de zege niet', aldus Lodeweges in gesprek met FOX Sports.

De coach van de Friezen was ook blij met een ander punt: de schotkracht van zijn ploeg. In eigen huis werd voor de winterstop in acht duels elf keer gescoord. De vier optredens na de winterstop leverden in Heerenveen al veertien treffers op. 'Allemachtig', was het commentaar waarmee Lodeweges die statistiek begeleidde. 'Ik hoop dat dat betekent dat de speelwijze zijn vruchten begint af te werpen. De zeges geven ook vertrouwen. Iedereen heeft nu zoiets van: Kom maar op.'

Dat Groningen bij een handsbal van Joost van Aken aanspraak maakte op een strafschop, had Lodeweges niet gezien. 'Heeft hij hands gemaakt? Schandalig', luidde het gekscherende commentaar.

'Ik raakte de bal inderdaad met mijn arm', gaf Van Aken, die eerder de 2-1 via Hans Hateboer binnen frommelde, toe. 'Al had ik toen wel mijn arm langs mijn lichaam. Een penalty? Hij had 'm kunnen geven', aldus de verdediger, die in tegenstelling tot zijn trainer niet zo stellig was over de zege. 'Je kunt er je vraagtekens bijzetten of dit verdiend was. Maar goed, de punten zijn binnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.