Locadia vervangt geblesseerde Matavz in feestduel PSV

Tim Matavz en Karim Rekik moeten het jubileumduel van PSV met SC Cambuur laten schieten. Jürgen Locadia en Jorrit Hendrix zijn hun vervangers.

Locadia vervangt geblesseerde Matavz in feestduel PSV

Rekik hield een enkelblessure over aan het Champions League-duel met AC Milan. PSV verloor woensdag met 3-0 in San Siro, nadat thuis nog met 1-1 was gelijkgespeeld. Zodoende grepen de Eindhovenaren naast een Champions League-ticket. Matavz (op de foto met Locadia) haakte zaterdag af.

Voor de spitspositie hoefde trainer Phillip Cocu niet lang te twijfelen. De voorbije weken stond Jürgen Locadia al vaker in de punt van de aanval. In de verdediging kiest de PSV-coach voor jongeling Jorrit Hendrix. Hij debuteerde dit seizoen in de Eredivisie voor PSV als invaller tegen NEC (5-0 zege).

Bij PSV zit Zakaria Bakkali op de bank. Hij is op de terugweg na een liesblessure, opgelopen op een training bij de nationale ploeg van België. Door die kwetsuur moest hij de trip naar Italië ook al laten schieten.

Het duel van vanavond (dat om 20.45 uur begint) staat in Eindhoven in het teken van het honderdjarig bestaan van PSV. Het jubileum wordt omlijst met allerhande festiviteiten.

De volledige opstelling van PSV
Zoet; Brenet, Bruma, Hendrix, Willems; Maher, Wijnaldum, Schaars; Park, Locadia, Depay.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen