Locadia helpt PSV over dode punt in Enschede

Reacties

Met een doelpunt en een assist heeft Jürgen Locadia in de slotfase voorkomen dat PSV een misstap zette in de uitwedstrijd tegen FC Twente: 1-3.

Locadia helpt PSV over dode punt in Enschede

De tweeduizendste Eredivisiewedstrijd in de clubhistorie van PSV ontvlamde pas in de vijftigste minuut, toen Luuk de Jong zijn oude club pijn leek te doen. De PSV-spits rondde een voorzet van Locadia af, maar stond buitenspel toen de pass verstuurd werd. Nauwelijks zestig tellen later moest arbiter Kevin Blom ook aan de andere kant een cruciale beslissing nemen. Dit keer besloot hij geen strafschop toe te kennen wegens een vermeende handsbal van Héctor Moreno, na een inzet van Jari Oosterwijk.

De thuisploeg kende een kort rouwmoment na deze beslissing, waardoor De Jong alsnog zijn feestje kon vieren. De goaltjesdief kopte een afgemeten voorzet van Adam Maher binnen. Net als de rest van PSV was Maher in het eerste bedrijf ongelukkig, maar met een assist was de vervanger van de gepasseerde Jorrit Hendrix toch belangrijk.

Net als in de duels met Excelsior (1-1) en VfL Wolfsburg (2-0 verlies) was het optreden van de regerend landskampioen echter niet overtuigend. Dat onderstreepte Hakim Ziyech door in de 58ste minuut in twee instanties de 1-1 binnen te schieten. PSV gaf de spelmaker van Twente in het strafschopgebied tot twee keer toe de ruimte om uit te halen. Daar wist Ziyech, die direct betrokken was bij 27 van de laatste 29 treffers van de Tukkers, wel raad mee.

Hakim Ziyech was opnieuw belangrijk, maar kon een thuisnederlaag niet voorkomen.
Hakim Ziyech was opnieuw belangrijk, maar kon een thuisnederlaag niet voorkomen.

Door deze tegentreffer leek PSV af te stevenen op nieuw puntenverlies, maar Locadia voorkwam dat in de slotfase met een tegendraadse kopbal. De 21-jarige aanvaller profiteerde op die manier van goed voorbereidend werk van Andrés Guardado. Op aangeven van Locadia smoorde invaller Gastón Pereiro direct een mogelijk slotoffensief van Twente in de kiem door de derde Eindhovense goal te maken.

Een misser van Jeroen Zoet na een terugspeelbal zorgde nog bijna voor de aansluitingstreffer, maar dat leed bleef de PSV-goalie bespaard. De Eindhovenaren naderen door de zege in Enschede lijstaanvoerder Ajax en nummer twee Feyenoord tot op een punt, al hebben deze ploegen nog een wedstrijd tegoed. Twente blijft dertiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.