PSV als eerste club naar 2000 duels in de Eredivisie

Reacties

● FC Twente speelt voor de vijftigste keer thuis tegen PSV in de Eredivisie; de Tukkers wonnen deze ontmoeting veertien keer (G19, V16).

PSV als eerste club naar 2000 duels in de Eredivisie

● FC Twente speelde de eerste wedstrijd ooit in de Grolsch Veste tegen PSV en won dat duel (3-0 in 1998), maar boekte slechts drie zeges in de zeventien daaropvolgende thuisduels met de Eindhovenaren (G9, V5).

● Alleen De Klassieker (36 keer) eindigde vaker in een gelijkspel dan Eredivisieduels tussen FC Twente en PSV (35).

● Met negen goals na negen speelronden kent Twente de minst productieve seizoensstart in de Eredivisie sinds 1990/91 (ook negen).

● FC Twente pakte vorig seizoen slechts zes van de mogelijke achttien punten in de zes duels die de komende weken op het programma staan (PSV-thuis, Utrecht-uit, Heerenveen-thuis, Feyenoord-uit, Willem II-thuis en Excelsior-uit).

● FC Twente is de enige ploeg die dit seizoen een meerderheid van de doelpunten uit een standaardsituatie heeft gemaakt (67 procent).

● PSV leed dit seizoen al in drie uitwedstrijden puntenverlies (G2, V1), slechts één keer minder dan in heel 2014/15 (G1, V3).

● PSV speelt de 2.000ste Eredivisiewedstrijd in de clubhistorie (W1203, G430, V366). Het 500ste, 1.000ste en 1.500ste competitieduel werd gewonnen door de Eindhovenaren.

● Luciano Narsingh scoorde vier keer en gaf vier assists in zijn zes basisplaatsen tegen Twente in de Eredivisie.

● Luuk de Jong kwam in zijn laatste tien competitieduels in de Grolsch Veste (negen voor Twente, één voor PSV) in slechts twee wedstrijden niet tot scoren.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.