Locadia: 'Als ik geen controle heb, kruip ik in elkaar'

Reacties

Geen wisselspeler zal de laatste tijd zó vaak besproken zijn als Jürgen Locadia. VI-verslaggever Dolf van Aert sprak voormalig jeugdtrainers én de PSV-aanvaller zelf, en kwam tot de conclusie dat de introverte Locadia zich af en toe geen raad weet met zijn situatie.

Locadia: 'Als ik geen controle heb, kruip ik in elkaar'

Het is zaterdagavond, twaalf minuten voor het begin van Heracles Almelo-PSV (2-1). Wisselspeler Jürgen Locadia sloft na de warming-up richting de catacomben, als vanuit het uitvak plotseling een hartstochtelijk gezang opstijgt. De meegereisde Eindhovense supporters zingen Locadia toe. Kort, maar de boodschap is duidelijk: ze steunen hem. Hij draait zich om en klapt in de richting van waar het geluid komt. Hij waardeert het gebaar. 'Mooi dat ze dat doen, zeker voor een bankzitter. Het voelt fijn dat ze aan me denken.'

Het zijn roerige weken geweest voor Locadia. Uit onvrede over zijn rol – die van vleugelspits óf stand-in van spits en aanvoerder De Jong – blijft hij op vrijdag 21 augustus weg van de training van PSV. De storm is inmiddels weer gaan liggen, maar de vraag blijft waarom Locadia zich op deze manier uitte. 'Jürgen is nog een jongen die, zodra hij een situatie niet de baas is, wat angstig is’, vat Marco Roelofsen, bij Jong PSV twee jaar lang trainer van Locadia, het samen.

Hij doelt daarmee op situaties ín het veld, maar de uitspraak is ook van toepassing op het karakter van de 21-jarige aanvaller. Dat weet ook Locadia zelf. 'Ik snap wat je bedoelt… Kijk, ik ben van nature heel gesloten, een erg stille jongen. Als ik geen controle heb, dan kruip ik in elkaar. Ik trek dan een schild op.'

Lees in de nieuwe uitgave van Voetbal International en op VI Premium het verhaal van verslaggever Dolf van Aert over en met Jürgen Locadia.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.