Liverpool-talent Woodburn ligt voor op het schema van Owen

Reacties

Ben Woodburn, van 15 oktober 1999, veroverde dinsdagavond een plek in de annalen van Liverpool met zijn treffer tegen Leeds United in de kwartfinale van de strijd om de League Cup. De aanvaller onttroonde Michael Owen als jongste doelpuntenmaker ooit in de historie van The Reds.

Liverpool-talent Woodburn ligt voor op het schema van Owen

'Een prachtig verhaal', vertelde Liverpool-manager Jürgen Klopp na de 2-0 zege aan Sky Sports. 'Iedereen in de kleedkamer is blij voor hem. Een mooi moment voor hem én voor ons.' Woodburn, die afgelopen weekeinde tegen Sunderland (2-0 winst) al debuteerde in de Premier League, beleefde een perfecte invalbeurt. Naast zijn doelpunt stichtte hij gevaar met twee andere schoten en zag hij al zijn negen passes aankomen.

Klopp gunde Woodburn tijdens de voorbereiding op het lopende seizoen reeds speeltijd. Na zijn goal tegen Wigan Athletic liet de Duitser zich al lovend uit over de piepjonge aanvaller, die pas onlangs zijn eerste professionele contract met Liverpool ondertekende. 'Het probleem voor dit soort talenten is alleen dat jullie te veel over hem schrijven', meldde Klopp. 'Doe dat pas als hij achttien of negentien jaar is.' Dat laatste zal inderdaad gebeuren als Woodburn zijn huidige ontwikkeling voortzet. Het record van Owen sneuvelde met liefst 99 dagen.

Ben Woodburn maakt zich op om in te vallen tegen Leeds United.
Ben Woodburn maakt zich op om in te vallen tegen Leeds United.

'We weten allemaal hoe jong hij is, maar zo ziet hij er niet uit op het veld', aldus Klopp, die precies weet wat voor vlees hij in de kuip heeft met Woodburn. De aanvaller maakt immers deel uit van de Futures Group onder begeleiding van Pepijn Lijnders. In deze 'talentenklas' trainen de grootste Liverpool-beloften met elkaar, sessies die geregeld worden bezocht door Klopp. Woodburn maakte afgelopen seizoen al grote indruk in het team voor spelers onder de achttien jaar. Zó snel ging zijn ontwikkeling dat hij destijds als enige speler geen foto bij zijn paspoort had staan op de clubsite.

Geduld
Volgens voormalig Liverpool-verdediger Jamie Carragher moet Woodburn vooral geduld betrachten. 'Ik denk altijd aan Owen en Robbie Fowler, spitsen die een fantastische loopbaan hadden bij Liverpool en meteen hun stempel drukten', zei Carragher dinsdagavond. 'Iedereen wil dat jonge spelers een kans krijgen, maar je kunt als jonkie niet zomaar verwachten dat je tien wedstrijden meedraait. Misschien krijg je één, twee of drie duels de kans. Daarin moet je je dan wel laten zien. Dat heeft Woodburn precies gedaan. Hij weet nu in elk geval dat de manager vertrouwen in hem heeft.'

Voor Woodburn, die uitkomt voor de vertegenwoordigende jeugdelftallen van Wales maar nog de Engelse voetbalnationaliteit kan aannemen, komt de drukke periode rond de feestdagen misschien wel als een zegen. Door het bizar drukke programma wordt Klopp bijna gedwongen veel te rouleren. Woodburn heeft nog ongeveer drie maanden om Owen af te lossen als jongste Liverpool-doelpuntenmaker in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.