Liverpool stelt opnieuw teleur, Brugge blameert zich

FC Sion bleef knap op de been in Liverpool, dat matig blijft presteren. Ook Borussia Dortmund slaagde er niet in te winnen.

Liverpool - FC Sion 1-1
Van de laatste zeven wedstrijden won Liverpool er maar één, waardoor manager Brendan Rodgers wel een goed resultaat kon gebruiken. Op Anfield kende de thuisclub een bliksemstart, want Adam Lallana opende in de vierde minuut de score. De middenvelder profiteerde van uitstekend voorbereidend werk van Divock Origi. Een klein kwartier later trok Ebenezer Assifuah de stand al gelijk, waarna Kolo Touré met een omhaal nog een kans kreeg om Liverpool opnieuw op voorsprong te zetten.

Lallana en invaller Philippe Coutinho waren ook nog dicht bij 2-1, maar beiden stuitten op doelman Andris Vanins. Het bleef daarom 1-1, waardoor FC Sion na twee duels koploper is in Groep B met vier punten. Liverpool en Girondins Bordeaux hebben er twee, terwijl Rubin Kazan met één punt hekkensluiter is.

PAOK Saloniki - Borussia Dortmund 1-1
Borussia Dortmund was aanvankelijk uitstekend bezig met elf officiële zeges op rij, maar moest na twee gelijkspellen in de Bundesliga ook pas op de plaats maken in de Europa League. De ploeg van trainer Thomas Tuchel kwam niet verder dan een gelijkspel in Griekenland. PAOK kwam na ruim een half uur op voorsprong via Robert Mak, waarna het lang 1-0 bleef.

Ruim een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers op gelijke hoogte door een schot van Gonzalo Castro. Jonas Hofmann dook op voor PAOK-doelman Robin Olsen, maar liet de bal handig lopen. In Groep C van de Europa League is Borussia Dortmund met vier punten koploper. FK Krasnodar (drie punten), PAOK Saloniki (twee) en FK Qabala (één) volgen.

Club Brugge - FC Midtjylland 1-3
Club Brugge heeft ook zijn tweede wedstrijd in de Europa League kansloos verloren. Na de 5-0 nederlaag op bezoek bij Napoli ging de ploeg van trainer Michel Preud'homme op eigen veld onderuit tegen FC Midtjylland. Het verschil werd pas na rust gemaakt door de Denen.

Pione Sisto, Paul Onuachu en Filip Novák zorgden in een tijdsbestek van 23 minuten voor een 0-3 stand, waarna alleen invaller Thomas Meunier met een schitterende treffer nog iets terugdeed. Het Club Brugge van Ruud Vormer is net als Legia Warschau nog puntloos in Groep D, waar FC Midtjylland en Napoli hun eerste twee wedstrijden wonnen.

Dinamo Minsk - Rapid Wien 0-1
In Groep E van de Europa League boekte Rapid Wien, in de derde voorronde van de Champions League nog te sterk voor Ajax, zijn tweede overwinning. Een doelpunt van Steffen Hofmann was genoeg voor drie punten. De Oostenrijkers gaan aan de leiding in een poule met Villarreal, Viktoria Plzen en Dinamo Minsk. De Spanjaarden wonnen donderdagavond thuis nipt van Plzen (1-0).