Liverpool maakt Benteke duurste Belgische speler ooit

Reacties

Christian Benteke (24) vervolgt zijn loopbaan bij Liverpool. De spits levert Aston Villa 46 miljoen euro op. De aanvaller, die een vijfjarig contract ondertekent, is daarmee de duurste Belgische speler ooit.

Liverpool maakt Benteke duurste Belgische speler ooit

Door de interesse van verschillende Engelse grootmachten was een vertrek van de Rode Duivel uit Birmingham deze zomer onvermijdelijk. Onder andere het Chelsea van manager José Mourinho zou naar de diensten van de 24-jarige Belg gehengeld hebben, maar The Reds winnen de race om de handtekening van de Aston Villa-spits.

Benteke legde in eigen land een opmerkelijke weg af voor hij in de Premier League arriveerde. Het jeugdproduct van RC Genk werd in 2009 opgepikt door Standard Luik. Na uitleenbeurten aan KV Kortrijk en KV Mechelen keerde de aanvalsleider terug bij Genk. Na een seizoen bij zijn jeugdliefde maakte Benteke de overstap naar The Villans.

De sterke aanvaller acclimatiseerde snel in de Premier League. In zijn eerste seizoen op Engelse bodem was de spits in de competitie negentien keer trefzeker. Inmiddels staat de teller op 49 goals na 101 officiële wedstrijden.

Duurste Belg
Benteke neemt door deze grote transfer de titel van duurste Belg over van Axel Witsel en Eden Hazard. Zij werden in de zomer van 2012 allebei voor veertig miljoen euro verkocht. Witsel verruilde destijds Benfica voor Zenit Sint-Petersburg en Hazard verkaste van Lille naar Chelsea.

'Ik ben enorm gelukkig met deze transfer en blij om tot de Liverpool-familie te gaan behoren', vertelt de Belg op de website van zijn nieuwe werkgever. 'Dit is de juiste club voor mij. Het was altijd al geweldig om op Anfield te spelen. Om dat nu in een thuisshirt te mogen doen, is een voorrecht. Liverpool is een heel grote club en ik kom hier om prijzen te winnen. Het zou geweldig zijn als dat lukt. Dat kan ik dan later aan mijn kinderen vertellen als ik terugblik op mijn loopbaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.