Liverpool incasseert tegen West Ham weer tegenvaller

Reacties

Liverpool heeft zich in eigen huis tegen West Ham United niet kunnen herstellen van de 4-3 nederlaag van vorige week bij FC Bournemouth. De ploeg van manager Jürgen Klopp kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel en laat daardoor wederom dure punten in de titelrace liggen.

Liverpool incasseert tegen West Ham weer tegenvaller

Het duel op Anfield begon nog zo goed voor de gastheer. Liverpool, met Georginio Wijnaldum in de basis, kwam in de vijfde minuut op voorsprong. Na terugleggen van Sadio Mané kon de in de basis teruggekeerde Adam Lallana uit de draai de score openen.

Ondanks enkele kansen moest Liverpool na een klein half uur de gelijkmaker toestaan. Dimitri Payet toverde zijn specialiteit maar weer eens uit de hoge hoed: een rake vrije trap. Al zag doelman Loris Karius, die vorige week ook al geen al te beste indruk maakte onder de Liverpool-lat, er niet helemaal goed uit bij de 1-1.

Vlak voor rust kwam West Ham, dat dit seizoen een stuk minder presteert dan de vorige jaargang, zelfs op 1-2. Michail Antonio zag een onbedoeld door Jordan Henderson met het hoofd verlengde bal achter verdediger Joël Matip vallen en tikte de bal soepel langs Karius. Voor de Engelsman was het de eerste van zijn zeven competitiegoals die hij níét met zijn hoofd maakte.

In het vervolg van de wedstrijd ging de formatie van Klopp op jacht naar goals. Matip was daar met een inzet tegen de lat dichtbij, maar uiteindelijk was het de Belg Divock Origi die de trekker overhaalde. Hij tikte een rebound binnen nadat goalie Darren Randolph een voorzet van Mané niet onder controle kreeg (foto). Ondanks kansen voor Wijnaldum en Henderson, een pegel die Randolph schitterend uit zijn doel ranselde, bleef het bij 2-2.

Door de tweede opeenvolgende competitiewedstrijd waarin niet werd gewonnen is Liverpool inmiddels derde op zes punten van koploper Chelsea. Nummer twee Arsenal heeft drie punten meer. Manchester City en Tottenham Hotspur staan respectievelijk één en vier punten achter op Liverpool. West Ham is door het behaalde punt een plek gestegen en is nu zeventiende, een plek die aan het einde van het seizoen maar ternauwernood handhaving oplevert.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.