Liverpool heeft de opvolger van Gerrard al in huis

Reacties

Jordan Henderson wilde niets liever dan zijn toekomst verbinden aan Liverpool. De beoogde opvolger van clubicoon Steven Gerrard tekende donderdagmiddag een nieuw langdurig contract op Anfield.

Liverpool heeft de opvolger van Gerrard al in huis

'Het is geweldig om mijn toekomst aan deze club te verbinden. Voor mij was het al die tijd al duidelijk: ik wil bij Liverpool blijven', zegt Henderson op de website. 'We hebben ons de laatste jaren goed ontwikkeld als ploeg, maar het wordt nu tijd dat we nu echt om de prijzen gaan spelen.'

Met Henderson heeft de Engelse topclub de opvolger van Gerrard, die na dit seizoen vertrekt naar Los Angeles Galaxy, al in huis. De 34-jarige aanvoerder speelde zeventien seizoenen in het shirt van The Reds, won verschillende prijzen waaronder de Champions League, maar is bovenal een clubicoon. Al het aan Gerrard ligt, is Henderson vanaf volgend seizoen de nieuwe captain op Anfield.

Een symbolisch moment. Steven Gerrard schuit de aanvoerdersband om de arm van Jordan Henderson. De wisseling van de wacht lijkt een voorbode voor de komende jaren.
Een symbolisch moment. Steven Gerrard schuit de aanvoerdersband om de arm van Jordan Henderson. De wisseling van de wacht lijkt een voorbode voor de komende jaren.

De club heeft niet bekend gemaakt voor hoeveel jaar de middenvelder is vastgelegd, maar volgens Sky Sports heeft Henderson een vijfjarig contract ondertekend. In die periode wil hij vooral successen boeken. 'Prijzen winnen, uitkomen in de Champions League. Dat is waar je voor speelt als topvoetballer. Daarover heb ik een goed gesprek gehad met manager Brendan Rodgers', aldus Henderson.

'En de club heeft met de contractverlenging van Daniel Sturridge en Philippe Coutinho twee belangrijke spelers langer aan zich verbonden. We hebben een geweldige ploeg, een paar fantastische spelers én we zijn nog jong. Er zit veel potentie in deze selectie, maar nu moeten we meestrijden om de prijzen', zegt de Engelse international, dit seizoen goed voor zes competitiegoals en acht assists, tot slot.

Uiteraard waren ook manager Brendan Rodgers en voorzitter Ian Ayre content met de contractverlenging van Henderson, die de laatste weken belangrijke treffers maakte in de jacht op Europees voetbal. 'Dit is geweldig nieuws voor de club. Jordan geeft hiermee een enorme boost', zegt Ayre. 'Zijn toewijding aan zijn voetbalcarrière maakt hem een voorbeeld voor andere jonge voetballers', aldus Rodgers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.