Liverpool dreigt aansluiting met top kwijt te raken

Een doelpunt uit buitenspelpositie bleek voor Liverpool niet genoeg om een overwinning te boeken bij West Bromwich Albion. Kolo Touré ging in de fout: 1-1.

Voor rust leek het duo Luis Suarez-Daniel Sturridge opnieuw goud waard te zijn voor het elftal van manager Brendan Rodgers. De Uruguyaan gaf een voorzet, die werd ingetikt door zijn Engelse collega. Sturridge (foto boven) maakte zijn veertiende doelpunt van het seizoen echter wel uit buitenspelpositie.

Een grote fout van Kolo Touré voorkwam uiteindelijk een minimale zege van Liverpool. In de 67ste minuut speelde de Ivoriaanse verdediger nonchalant de bal breed en hiervan profiteerde Victor Anichebe optimaal. De Nigeriaanse aanvaller pikte de bal op en haalde doeltreffend uit. Na deze gelijkmaker kon Liverpool geen tweede doelpunt meer forceren.

Daarmee dreigt Liverpool, dat vierde staat, de aansluiting de verliezen bij de Engelse top. Het gat naar koploper Manchester City, dat een duel minder speelde, bedraagt namelijk zes punten. Ook Arsenal (vijf punten) en Chelsea (drie) hebben een marge opgebouwd naar Liverpool, ondanks dat ook deze topclubs een wedstrijd minder hebben afgewerkt.