Liverpool verpulvert Everton in de Merseyside-derby

Liverpool heeft de 222ste Merseyside-derby op Anfield tegen aartsrivaal Everton overtuigend gewonnen. De Roden waren in Liverpool duidelijk een maatje te groot voor de Blauwen: 4-0.

De ruim 44 duizend supporters op Anfield moesten twintig minuten wachten voordat Liverpool losbarstte. Steven Gerrard kopte in zijn 31ste derby fraai binnen uit de hoekschop van Luis Suarez: 1-0. Daarna pakte de ploeg van manager Brendan Rodgers Everton bij de strot, wat resulteerde in een 3-0 voorsprong na 45 minuten.

Namens de thuisploeg strafte Daniel Sturridge een verdedigingsfout van Gareth Barry af. Philippe Coutinho pikte de bal op, lanceerde Sturridge, die vervolgens de marge op twee zette. Even later maakte de linksbenige aanvaller zijn tweede treffer. Met een fraaie lob verschalkte hij doelman Tim Howard.

Luis Suarez en Daniel Sturridge: een dodelijk duo bij Liverpool.

Tussendoor zag Everton Romelu Lukaku uitvallen. De Belgische aanvaller moest na 25 minuten het veld per brancard verlaten met een enkelblessure. Gevreesd wordt voor een ernstige kwetsuur. Onderzoek in het ziekenhuis moet de komende dagen uitsluitsel geven.

In de tweede helft nam Liverpool gas terug. Alleen Suarez kwam nog tot scoren. Daarmee evenaarde hij een persoonlijk record. Met 23 goals in achttien optredens is Suarez momenteel de topscorer van de Premier League. Zijn vorige record (in Engeland) dateert uit de afgelopen jaargang, toen hij namens The Reds  ook 23 treffers liet aantekenen in 33 Premier League-duels.

Sturridge kreeg na 54 minuten nog de kans op zijn derde en Liverpools vijfde treffer. De aanvaller faalde hopeloos vanaf elf meter. Zijn inzet ging huizenhoog over. Door de zege blijft Liverpool in het spoor van koploper Arsenal, dat zes punten meer heeft.