Liverpool dankzij invaller Origi met ruime cijfers langs Stoke

Liverpool nadert de topzes van de Premier League door een klinkende overwinning op Stoke City: 4-1. De jonge Belg Divock Origi (20) had met twee doelpunten een groot aandeel in de zege.

En dat terwijl Origi op de bank begon bij Liverpool. De aanvaller, die afgelopen donderdag al goud waard was door te scoren tegen Borussia Dortmund in de Europa League (1-1), kwam direct na rust binnen de lijnen voor Sheyi Ojo. Twintig minuten later stond er een 4-1 stand op het scorebord door twee doelpunten van de Rode Duivel.

Liverpool begon ook al uitstekend aan de eerste helft. In de achtste minuut speelde James Milner linksback Alberto Moreno vrij met een vrije trap en de Spanjaard schoot van twintig meter kiezelhard raak: 1-0. Heel lang kon er niet genoten worden van die voorsprong, want in de 22ste minuut kopte Bojan Krkic de gelijkmaker binnen. Vijf minuten later dacht Peter Crouch uit een voorzet van Ibrahim Afellay - die net als Erik Pieters in de basis stond - de 1-2 te maken, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Uiteindelijk was het Liverpool dat met een voorsprong de rust bereikte. Ojo had op de linkerflank een fraaie actie en dito voorzet in huis, die door Daniel Sturridge bij de tweede paal tegen de touwen werd gekopt. De 3-1 van Origi leek sterk op de 2-1, alleen kwam de voorzet dit keer van de rechterflank en was het Milner die hem verzorgde. Origi kopte volledig vrijstaand bij de verre paal raak. Een mislukte voorzet van Origi werd een kwartier later door niemand aangeraakt en belandde zomaar in het net: 4-1.

Door de overwinning klimt Liverpool op de ranglijst over Stoke, dat bovendien twee duels meer gespeeld heeft, heen. The Reds hebben nu 48 punten, Stoke 47. Nummer zes West Ham United heeft 52 punten en een wedstrijd meer gespeeld dan Liverpool, dus de topzes is weer volop in zicht voor de ploeg van manager Jürgen Klopp. Donderdag wacht de return in de kwartfinale van de Europa League tegen diens oude club Borussia Dortmund.