Linssen: 'Keeper Liberec had dag van zijn leven'

FC Groningen heeft zich volgens Bryan Linssen niet alleen stukgebeten op keeper Tomás Koubek, maar tegen Slovan Liberec ook ervaren op welk punt het Nederlands voetbal tekort komt.

'Het is ongelooflijk zuur dat we al twee wedstrijden voor het einde van groepsfase er al uit liggen', vertelde Linssen na de 1-0 nederlaag tegen Slovan Liberec aan Voetbal International. 'Op basis van deze wedstrijd was dat onnodig.'

In de ogen van de aanvaller ging het na rust mis voor FC Groningen. 'We verliezen deze wedstrijd omdat we in de tweede helft vergeten te voetballen. Voor rust ging dat wel goed. We hadden ook de controle en kregen ook kansen. Maar hun keeper had de dag van zijn leven.'

Waar in Eurborg Tomás Koubek onklopbaar bleek, daar ging het in de 81ste minuut aan de andere kant mis met zijn Groningse collega Sergio Padt. Via zijn hoofd caramboleerde de bal in het doel van de thuisploeg.

Volgens Linssen werd met de zege van Slovan Liberec ook de tekortkoming van het Nederlandse voetbal duidelijk. 'In de tweede helft werd het een omschakelwedstrijd. Zij hadden wel het fysieke vermogen om in de gaten te duiken. Dat hebben wij minder', aldus de aanvaller. 'Dat is niet alleen bij Liberec zo, maar we zagen het ook bij Olympique Marseille en Sporting Braga. Het is een probleem van het Nederlandse voetbal. We moeten in fysiek opzicht een inhaalslag maken.'