Lingard wil 'boss' Van Gaal wederom overtuigen

Reacties

Jesse Lingard hoopt dat hij volgend seizoen bij Manchester United weer een kans krijgt van manager Louis van Gaal. Hij wil revanche nemen voor een mislukt seizoen.

Lingard wil 'boss' Van Gaal wederom overtuigen

Lingard is met Jong Engeland momenteel actief op het EK in Tsjechië. Daar hield de aanvallende middenvelder zijn land hoogstpersoonlijk in het toernooi door tegen Jong Zweden de enige goal van de wedstrijd tegen de touwen te volleren: 1-0. Hij richt het vizier echter ook alweer voorzichtig op volgend seizoen.

'Ik wil bij United blijven en daar mijn wedstrijden spelen, dat is altijd mijn ambitie geweest', zo meldt hij op de website van zijn werkgever. 'Wanneer ik terug ben in Manchester zal ik wel horen wat the boss met me van plan is. Vorig seizoen had ik de pech dat ik meteen geblesseerd raakte. Als dat niet was gebeurd, wie weet waar ik dan nu had gestaan.'

In beeld
Lingard doelt daarmee op de eerste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Swansea City. Na een uitstekende voorbereiding kreeg hij van Van Gaal een basisplek, maar binnen een half uur viel Lingard geblesseerd uit. Pas in februari was hij weer fit, waarna Man Utd hem verhuurde aan Derby County. In aanloop naar het tweede jaar van Van Gaal op Old Trafford hoopt Lingard de Nederlander wederom te overtuigen.

'Het maken van dit soort doelpunten helpt wat dat betreft wel mee, ja', verwijst hij naar zijn mooie doelpunt namens Jong Engeland. 'Je komt daardoor in beeld. Niet alleen bij andere clubs, maar zeker ook bij Manchester United. Dat kan alleen maar in mijn voordeel werken.' Bang dat hij uit beeld raakt is hij evenwel niet. 'Ik heb het hele vorige seizoen contact gehouden met Van Gaal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.