Lindgren: 'Kleine foutjes van onze kant werden afgestraft'

Ajax won zondag met 2-1 op bezoek bij FC Groningen, maar volgens Hedwiges Maduro en Rasmus Lindgren zat er meer in voor de thuisclub.

'We kwamen in de eerste helft goed onder de druk van Ajax uit, maar hadden er één of twee keer moeten scoren', aldus Maduro op de website van FC Groningen. 'We hebben dit seizoen veel kansen nodig om tot doelpunten te komen. Daar moeten we hard aan blijven werken, want we creëren genoeg. Zelfs tegen een ploeg als Ajax. Het is zonde dat we het niet afmaken.'

Maduro moest zes minuten na rust noodgedwongen naar de kant tegen de club waar hij in de periode 2003-08 onder contract stond. De middenvelder liep een blessure op. 'Het zit net onder de kuit. Ik ging nog even door, maar op gegeven moment loopt je kuit vol en kun je niet meer goed bewegen. Niet echt meer springen en dan gaat het niet meer. Daar baalde ik enorm van, want het ging lekker.'

Rasmus Lindgren hoopte dat FC Groningen het Ajax lastig kon maken toen Mike van der Hoorn zijn tweede gele kaart ontving. 'Je hoopt op een snelle goal tegen een man minder, maar dat gebeurde niet. Ik heb het gevoel dat we in de eerste helft op voorsprong hadden moeten komen. De eerste helft speelden we goed, maar na rust zetten zij wat hoger druk en kwamen we er minder goed uit. Kleine foutjes van onze kant werden afgestraft.'

De eerste helft zorgde wel voor tevredenheid. 'We kunnen er zeker verder mee, maar op dit moment ben ik vooral nog teleurgesteld dat we thuis van Ajax hebben verloren', besloot Lindgren, die twee periodes voor de Amsterdammers speelde.