Klaassen: 'Het Hennie Spijkerman-effect, duidelijk'

Ajax had volgens aanvoerder Davy Klaassen de overwinning op FC Groningen te danken aan de keuze na rust meer druk te zetten. Daardoor werd Hennie Spijkerman de winnende coach.

'Het Hennie Spijkerman-effect, duidelijk', zei Klaassen met een glimlach tegen FOX Sports. De aanvoerder kon ook opgelucht ademhalen na de nipte zege bij FC Groningen (1-2) die werd geboekt zonder Frank de Boer op de bank.

Ajax had het moeten stellen zonder de aanwijzingen van zijn trainer, die vanwege griep de verantwoordelijkheid had moeten overgeven aan zijn assistent Spijkerman. De Boer liet zich ook niet op een andere manier horen. 'Ik heb de trainer vandaag niet gezien. Hij lag ziek op bed, ik heb niets gehoord', zei Klaassen.

Aanvankelijk waren de spelers van Ajax ook niet bij de les. 'Het leek er inderdaad wel op dat we dachten dat we pas om half twee zouden beginnen', zei Klaassen over de beroerde eerste 45 minuten. 'Het liep niet in de eerste helft. Maar na rust besloten we meer naar voren te gaan en meer druk te zetten. Dan zie je dat ze er niet meer uitkomen.'

Lasse Schöne, die de 0-2 maakte, heeft met zijn succes van elf meter ook de penaltydiscussie in zijn voordeel beslecht. 'Lasse neemt de volgende weer. Dan blijft hij ze maar nemen', zei Klaassen over de Deen, die de laatste elf strafschoppen allemaal benutte. Bekijk hier de reactie van Schöne.