Limbombe wijst NEC de weg in derby tegen Vitesse

Reacties

NEC heeft een gevoelige tik uitgedeeld aan rivaal Vitesse. De Nijmegenaren waren in De Goffert te sterk voor Vitesse en maken zo de strijd om de play-offtickets bijzonder spannend: 2-1.

Limbombe wijst NEC de weg in derby tegen Vitesse

De Gelderse derby tussen NEC en Vitesse was bij de aftrap al goed voor een Eredivisie-record, want er stonden liefst zestien verschillende nationaliteiten op het opstellingsformulier. Bij NEC kregen Wojciech Golla (Polen) en Mihai Roman (Roemenië) de kans vanwege de schorsingen voor Rens van Eijden en Christian Santos, waardoor het duel een nog wat exotischer tintje kreeg. In de dertiende minuut kwam met Japanner Kosuke Ota zelfs een zeventiende nationaliteit binnen de lijnen, na het geblesseerd uitvallen van Arnold Kruiswijk.

De vele buitenlanders maakten er in Nijmegen een boeiend schouwspel van. Vitesse kwam aan de hand van de bewegelijke spits Dominic Solanke het best uit de startblokken, maar de Chelsea-huurling kreeg de bal na een kwartier niet langs Brad Jones. Lewis Baker leidde de mogelijkheid in met een mooie pass. Ook NEC deed zich gelden. Anthony Limbombe stuitte op Eloy Room en ook bij een kopbal van Navarone Foor was de Vitesse-keeper alert.

Op slag van rust was het wél raak voor NEC. Gregor Breinburg zag Limbombe diepgaan en bediende de buitenspeler op maat. Limbombe rekende vervolgens af met Maikel van der Werff en schoot beheerst de openingstreffer binnen. Na de hervatting kreeg NEC voldoende kansen om het duel voortijdig in het slot te gooien, maar Nijmegenaar Room verhinderde dat met knappe reflexen. Hij keerde een schot van Todd Kane en voorkwam dat Roman toesloeg met een omhaal.

Duel tussen Vitesse-aanvoerder Guram Kashia en NEC-spits Mihai Roman.
Duel tussen Vitesse-aanvoerder Guram Kashia en NEC-spits Mihai Roman.

In de 73ste minuut kregen de uitsupporters toch weer hoop op een ontsnapping toen spelmaker Valeri Qazaishvili werd ingebracht. Voor de interlandperiode had hij samen met Solanke het duel met FC Groningen (0-3) opengebroken, maar dit keer kwam het niet zo ver. Room kreeg - licht gehinderd door Golla - een hoekschop van Limbombe tien minuten voor tijd niet klem en Dario Dumic profiteerde door raak te schieten.

Met een schitterende vrije trap bracht Baker in de 83ste minuut de spanning weer terug. Tot grote kansen kwamen de Arnhemmers na deze aansluitingstreffer niet meer. NEC komt door de zege op de ranglijst naast Vitesse. Beide Gelderse clubs hebben 43 punten, maar de zevende plek, die rechtgeeft op een ticket voor de play-offs om Europees voetbal, blijft op basis van doelsaldo van Vitesse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.