Faber eist agressie van NEC in 'Wedstrijd van het Jaar'

Reacties

Ernest Faber wil in de Gelderse derby tegen Vitesse zondag (aftrap 12.30) veel felheid bij zijn ploeg zien. 'Alles geven en er vol op klappen', is het devies van de NEC-trainer.

Faber eist agressie van NEC in 'Wedstrijd van het Jaar'

'Dit is de Wedstrijd van het Jaar', zegt de 44-jarige trainer op de NEC-website. 'En daarin telt maar één ding en dat is de zege. Die groepsspirit en agressiviteit zitten er echt goed in op dit moment. Zeker omdat we in een uitverkocht eigen huis zeer sterk zijn.' NEC pakte in veertien thuiswedstrijden dit seizoen al 29 punten, alleen Ajax (35 punten) en PSV (33) deden dat beter. Voor het duel met Vitesse is De Goffert ook weer uitverkocht. 'Het enige wat de spelers nu nog kunnen doen is met alle steun in de rug zich onvoorwaardelijk leegspelen', meent Faber.

Dat zal de thuisploeg moeten doen zonder aanvoerder Rens van Eijden en topscorer Christian Santos. Het duo is geschorst voor de derby. 'Wojciech Golla neemt de plaats van Van Eijden in, dat is wel duidelijk', vertelt Faber, die voorin meer twijfels heeft. 'Mihai Roman komt in principe in aanmerking voor de spitspositie, maar we gaan nog analyseren met wie we de meeste goals kunnen maken.'

Faber laat ook nog in het midden of hij tegen Vitesse met twee of drie spitsen start. 'Tegen Ajax speelden we met twee spitsen en kregen we vanuit het hele land de complimenten over ons spel en het resultaat, tegen ADO misten we een aantal goede kansen en krijg je iedereen over je heen. Zo werkt het in het voetbal. Maar ik denk dat we sowieso klaar zijn voor zondag, ongedacht de keuzes voorin', aldus de trainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.