Leverkusen voorkomt bekerblamage vanaf de penaltystip

Bayer Leverkusen heeft zwaar teleurgesteld in de derde ronde om de DFB-Pokal, maar het wist bij vierdedivisionist FC Magdeburg na strafschoppen tóch te winnen. SC Freiburg won na een stroeve eerste helft uiteindelijk simpel bij 1860 München.

1. FC Magdeburg – Bayer Leverkusen 2-2 (4-5 na strafschoppen)
Bayer Leverkusen leek tegen de nummer tien van de Regionalliga (het vierde niveau van Duitsland) een makkelijke avond tegemoet te gaan. Een vrije trap van grote afstand werd door Hakan Calhanoglu al na twee minuten tot doelpunt gepromoveerd: 0-1. Na een klein halfuur werd de nummer vijf van de Bundesliga echter opgeschrikt door de gelijkmaker van Christoph Siefkes.

In de tweede helft werd de situatie nóg penibeler, toen de Zuid-Koreaan Heung-Min Son de rode kaart kreeg voorgeschoteld. Met tien man leek de Champions League-deelnemer uiteindelijk zelfs onderuit te gaan, met dank aan een wereldgoal van Niklas Brandt, maar Kyriakos Papadopoulos voorkwam met zijn 2-2 kort voor het einde een absolute blamage. Door het in de penaltyserie (4-5) nipt beter te doen dan Magdeburg, spatte de droom van de thuisploeg uiteen.

1860 München – SC Freiburg 2-5
Het roemruchte 1860 München, waar de Nederlandse trainer Ricardo Moniz eind september werd ontslagen, is inmiddels afgegleden naar de laatste plaats in de 2. Bundesliga. Halverwege was er tegen 1. Bundesliga-club SC Freiburg echter nog hoop op een stuntje. Valdet Rama had de thuisploeg op 1-0 gezet, maar Sebastian Freis tekende voor de 1-1.

De bezoekers stelden na rust vervolgens orde op zaken via twee goals van Admir Mehmedi, waarna Jonathan Schmidt en weer Mehmedi – na de 2-3 van Rubin Otokie – de eindstand bepaalde op 2-5. Bij de club uit München kwam ex-NAC'er Leonardo overigens niet in actie: hij is niet fit.

RB Leipzig –Erzgebirge Aue 3-1 (n.v.)
Het Aue van Nederlander Romario Kortzorg, die de hele wedstrijd speelde, leek in Leipzig voor een stuntje te zorgen. Het had er namelijk alle schijn van dat de nummer veertien van de 2. Bundesliga een ploeg die elf plaatsen hoger staat zou uitschakelen. Weliswaar met hulp van een tegenstander: verdediger Lukos Klostermann werkte de bal in eigen doel.

In de blessuretijd zorgde Yussuf Poulsen er echter voor dat beide teams nog een half uur langer aan de bak mochten. Daarin bleek het verzet van Kortzorg en co gebroken, hetgeen Dominik Kaiser uitbuitte door vanuit een strafschop raak te schieten: 2-1. Terrence Boyd besliste het duel met zijn 3-1 uiteindelijk definitief.