Leverkusen verzuimt in topper optimaal te profiteren van zeperd Bayern

Bayer Leverkusen heeft zondagmiddag gelijkgespeeld tegen nummer drie VfB Stuttgart. De koploper van de Bundesliga vergeet daarmee optimaal te profiteren van de harde nederlaag van andere concurrent Bayern München.

VfB Stuttgart
1 - 1
Bayer Leverkusen

Dat Stuttgart bezig is aan een uitstekend seizoen, bevestigde de ploeg van Sebastian Hoeness in de eerste helft tegen de koploper. Stuttgart maakte een sterke indruk, had in grote fases het betere van het spel én kwam tot de beste kansen. In totaal had het achttien doelpogingen ondernomen in de eerste helft, waarmee het een Expected Goals-waarde van 2.55 had.

Met rust stond het echter pas 1-0. Vijf minuten voor de onderbreking snelde Joshua Vagnoman langs zijn tegenstander en voor het doel liep de volledig over het hoofd geziene Chris Führich de bal binnen. Die marge werd direct na rust weer tenietgedaan toen Victor Boniface ontsnapte aan de aandacht van zijn directe tegenstander. Hij gaf de bal voor en Florian Wirtz liep hem binnen: 1-1.

Bekijk hier de 1-0:

Leverkusen herpakte zich en legde een betere tweede helft op de mat, maar dat resulteerde niet meer in een zege. Jeremie Frimpong deed negentig minuten mee bij de uitploeg. Die Werkself staat nu vier punten voor op Bayern en vijf op Stuttgart.

Volgende week zondag zijn de rollen omgedraaid. Dan speelt Bayern München tegen VfB Stuttgart en krijgt Bayer Leverkusen bezoek van Eintracht Frankfurt, waarvan Bayern afgelopen zaterdag zo ruim verloor.