Leverkusen en Atlético houden zich vast aan het verleden

Reacties

Bayer Leverkusen hoopt dat de defensieve degelijkheid van de laatste weken tijdens het Champions League-duel met Atlético Madrid dinsdagavond uiteindelijk tot een kwartfinaleplaats zal leiden. De heenwedstrijd in Leverkusen werd door Bayer met 1-0 gewonnen. Op basis van de statistieken en de geschiedenis van beide clubs valt er echter geen uitspraak te doen over wie er doorgaat naar de kwartfinale van de Champions League.

Leverkusen en Atlético houden zich vast aan het verleden

Atlético stond vorig seizoen nog in de finale van het miljoenenbal. Van stadgenoot Real Madrid werd toen na verlenging met 1-4 verloren. Of het dit seizoen weer gaat lukken om de finale te halen is maar de vraag. De Madrilenen, die de laatste paar weken in een dipje verkeren, zullen met minstens twee goals verschil moeten winnen van Bayer Leverkusen.

Europees gezien zou plaatsing voor de volgende ronde geen onmogelijke opgave moeten zijn. Thuis zijn Los Colchoneros  ijzersterk. Het laatste verlies in het Estadio Vicente Calderón dateert alweer uit 2013 toen er met 0-2 werd verloren van Rubin Kazan in de Europa League. Volgens Atlético-trainer Diego Simeone zou dat vooral komen door het geweldige thuispubliek. 'Ik hoop dat het Calderón weer kolkt vanavond. Dat zorgt ervoor dat wij beter spelen! Kortom, ik verwacht geen moment van stilte van het publiek.'

De rentree van Koke, hier in duel met Andrea Pirlo in het uitduel met Juventus van eerder dit seizoen in de Champions League, stemt trainer Diego Simeone optimistisch.
De rentree van Koke, hier in duel met Andrea Pirlo in het uitduel met Juventus van eerder dit seizoen in de Champions League, stemt trainer Diego Simeone optimistisch.

Van de vijftien duels met een Duitse tegenstander verloor Atlético er pas drie, waaronder de heenwedstrijd tegen Leverkusen. De vechtmachine van Simeone is in staat iedere opponent het vuur aan de schenen te leggen en met spelers als Antoine Griezmann, Raúl Garcia, Arda Turan en Koke zal een plek in de kwartfinale dan ook zeker tot de mogelijkheden behoren. Koke is terug van een blessure en zal beschikbaar zijn voor de Champions League-clash, dit tot tevredenheid van de Argentijnse coach. 'Koke kan als een van de besten ter wereld het spel lezen. Als hij er is kunnen wij nog dynamischer spelen.'

Counter
Niet alleen de club uit de Spaanse hoofdstad houdt zich vast aan de geschiedenis en recentere statistieken. Het keurkorps van trainer Roger Schmidt begint vanavond vol vertrouwen. Leverkusen heeft de laatste vijf officiële wedstrijden gewonnen en daarin geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd. Ondanks de goede vorm, is Schmidt nog steeds niet zeker van plaatsing. 'Atlético blijft de favoriet, we zullen op de counter spelen zoals we in de thuiswedstrijd ook deden', aldus de voor Schmidt - die te boek staat als trainer met een voorliefde voor een ultra-aanvallende strijdwijze - opmerkelijke uitspraak.

Vaste waarde Lars Bender is bij Leverkusen weer fit en keert terug in de selectie. Hij speelde voor het laatst in december tegen Bayern München (0-1 verlies).

Eveneens hoopgevend voor Leverkusen is dat het alle keren doorging nadat het een 1-0 overwinning uit een heenwedstrijd moest verdedigen in Europees verband. Mocht Die Werkself doorstromen, dan zal dat de eerste keer zijn sinds het seizoen 2001/02, toen ze doorstootten naar de finale, waarin ze met 1-2 verloren van Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.