Levante bezorgt PEC Zwolle eerste oefennederlaag

PEC Zwolle is in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Levante voor het eerst deze voorbereiding onderuit gegaan. In een stormachtig Hasselt verloor de ploeg van trainer Ron Jans met 3-1 van de Spaanse opponent.

Nieuwkomer Dirk Marcellis startte zaterdagmiddag in de basis bij de Zwollenaren. Het balbezit was in de openingsfase voor Levante en PEC had moeite om onder de druk van de oefenpartner uit te komen. In de 38ste minuut resulteerde het overwicht van de Spanjaarden in een voorsprong. Na een mooie steekpass werkte Nabil Ghilas oog in oog met doelman Kevin Begois beheerst af.

PEC kon na rust niet voorkomen dat de schade verder opliep. Ghilas toonde zich in de 49ste minuut wederom doeltreffend en tekende voor 2-0. Halverwege de tweede helft profiteerde Roger kinderlijk eenvoudig van een te korte terugspeelbal van de Zwollenaren. In de blessuretijd deed aanvoerder Bram van Polen (foto) namens PEC nog iets terug door een strafschop te benutten.

De verliezend bekerfinalist sluit de voorbereiding volgende week zaterdag af met een duel tegen VVV-Venlo.