Letland en Turkije spelen Oranje in de kaart met gelijkspel

Er was maandagavond toch nog een klein beetje reden tot juichen voor het Nederlands elftal. Terwijl Oranje op IJsland met 2-0 ten onder ging, hielden Letland en Turkije elkaar in Riga op een 1-1 gelijkspel.

Letland had Nederland van de derde plaats in Groep A kunnen stoten bij een zege op de Turken, die zelf op jacht gingen naar eerherstel na nederlagen tegen IJsland (0-3) en Tsjechië (1-2). Dat kwam er echter maar gedeeltelijk. Bilal Kisa (foto) zette het elftal van trainer Fatih Terim vlak na rust weliswaar op voorsprong met een schitterend afstandsschot, maar zeven minuten later had Valerijs Sabala namens de Letten alweer wat teruggedaan uit een strafschop.

Hoewel Letland de wedstrijd in de extra tijd nog eindigde met tien man, doordat Gints Freimanis zijn tweede gele kaart kreeg, was Turkije niet meer in staat nogmaals toe te slaan. Daardoor houdt Nederland beide landen met drie punten vooralsnog onder zich op de ranglijst. Letland staat vierde met twee punten, Turkije volgt net als Kazachstan met één punt. IJsland en Tsjechië zijn gedeeld koploper met negen punten.