Lestienne hervat training bij PSV

Reacties

Maxime Lestienne is zondag teruggekeerd op het trainingsveld van PSV. De 23-jarige Belg kwam een maand niet in actie voor de Eindhovenaren wegens familieomstandigheden.

Lestienne hervat training bij PSV

Lestienne haakte wegens de trieste privéaangelegenheden vlak voor de topper van begin deze maand tegen Ajax (2-1 zege) af. Sindsdien miste de van Al-Arabi gehuurde linksbuiten ook de duels met Excelsior (1-1) en FC Twente (3-1) en de Champions League-wedstrijd tegen VfL Wolfsburg (0-2).

Mogelijk blijft het daarbij voor de ex-speler van Club Brugge. 'We zullen hem waar mogelijk helpen in deze moeilijke periode in zijn leven', zegt trainer Phillip Cocu op de PSV-site. 'Dat stopt niet nu hij weer terug is op de club. Het is ingrijpend, wat hij momenteel doormaakt. We geven hem alle ruimte om zijn ritme weer te vinden.'

Lestienne zelf voegt toe: 'Ik ga proberen me weer op het voetbal te focussen. Ik vind het prettig om weer terug op de club te zijn en hoop snel weer wedstrijden te spelen. De steun van de staf en mijn collega’s zijn erg fijn. Het helpt me. Net als de steunbetuigingen van de supporters van PSV.'

De terugkeer van Lestienne is goed nieuws voor PSV, want sinds zijn komst is de buitenspeler belangrijk. Zo scoorde hij in het thuisduel met Feyenoord (3-1) en het CL-bezoek aan CSKA Moskou (3-2 verlies, twee keer). Ook verzorgde de voormalige jeugdinternational al zeven assists in tien officiële duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.