Leonardo kan debuteren tegen PSV, Caenepeel mag weg

Reacties

Leonardo behoort dinsdagavond voor het eerst tot de wedstrijdselectie van FC Eindhoven, dat dan de Lichtstadderby speelt tegen stadgenoot PSV. De Jupiler League-club hoopt de 33-jarige aanvaller snel te contracteren.

Leonardo kan debuteren tegen PSV, Caenepeel mag weg

De ervaren Braziliaan, die eerder met FC Eindhoven-trainer Ricardo Moniz samenwerkte bij Red Bull Salzburg, Ferencváros en 1860 München, traint al een tijdje mee in het Jan Louwers Stadion. Wedstrijden spelen deed de ex-speler van onder meer Ajax en Feyenoord in de voorbereiding nog niet.

'Leonardo moet eerst helemaal fit worden', aldus technisch manager Harm van Veldhoven tegen Voetbal International. 'Daarna bekijken we wat we voor elkaar zouden kunnen betekenen. Maar het spreekt voor zich dat we Leonardo er graag bij willen, wanneer hij fysiek helemaal in orde is. Dan zou hij voor ons een welkome aanwinst zijn.'

FC Eindhoven heeft sinds afgelopen maandag Nicky Kuiper op proef. De verdediger, ooit uitkomend voor Vitesse en FC Twente, hield zijn conditie de laatste weken op peil bij Willem II. Afgelopen seizoen kwam hij voor de Tilburgse club niet in actie toen hij daar als amateur tot de selectie behoorde.

Jinty Caenepeel sloot maandag weer aan op de training nadat een transfer naar Barnsley vooralsnog geen doorgang vond. 'De situatie is nog steeds op en af', stelt Van Veldhoven. 'We staan open voor een vertrek. Maar voorlopig is de interesse niet dusdanig concreet, dat we in een afrondende fase zitten met een club.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.