Lentecrisis Inter houdt aan na doelpuntenfestijn in Florence

Internazionale moet vrezen voor een seizoen zonder Europees voetbal. Op bezoek bij Fiorentina ging de ploeg van trainer Stefano Pioli onderuit in een enorm spektakelstuk: 5-4.

Onder leiding van Pioli, die in november werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Frank de Boer, steeg Inter van de twaalfde naar de vierde plaats. De club uit Milaan heeft nu echter met een forse lentedip te maken. Sinds 19 februari werd slechts twee keer in de Serie A gewonnen door de Nerazzurri.

Ook in Florence ging het mis voor Inter, dat halverwege op achterstand kwam door een treffer van Matias Vecino (foto). Maar de bezoekers toonden veerkracht, want via Ivan Perisic en Mauro Icardi werd de achterstand nog voor rust omgebogen in een voorsprong. In de tweede helft gaf Inter het in een tijdsbestek van zeven minuten echter weg.

Zeven minuten na rust voorkwam Samir Handanovic nog de gelijkmaker van Federico Bernardeschi. De doelman keerde voor de 36ste keer in zijn loopbaan een strafschop. Het bleek uitstel van executie, want in de 63ste minuut was het alsnog 2-2 door Davide Astori. Zeven minuten later stond het 4-2 door goals van Vecino en Khouma Babacar.

Toen Babacar elf minuten voor tijd het vijfde doelpunt namens de thuisclub maakte, leek de wedstrijd beslist. Inter bleef er echter tot het laatste fluitsignaal in geloven en scoorde via Icardi in de slotfase nog twee keer. Het bleef echter bij 5-4 dankzij Astori, die in de extra speeltijd een inzet van invaller Marcelo Brozovic van de lijn haalde.

Door de nederlaag blijft Internazionale steken op de zevende plaats in de Serie A met 56 punten uit 33 duels. Fiorentina staat met één punt minder achtste. De eerste zes van de Serie A spelen volgend seizoen Europees.