Europese ambitie Inter halfjaar na De Boer weer op de tocht

Reacties

Met nog zes duels te spelen zijn de Champions League-plekken vergeven in de Serie A. Daaronder is het echter nog razend spannend wie zich gaat plaatsen voor de Europa League. Voor Internazionale wordt het een lastige klus om Europees voetbal te halen. VI-redacteur Dave Aalbers over de stand van zaken in Milaan, een halfjaar na het ontslag van Frank de Boer.

Europese ambitie Inter halfjaar na De Boer weer op de tocht

Een zege tegen de erfvijand uit handen geven in de extra tijd van de extra tijd. Dat kon er nog wel bij voor Internazionale. De 2-2 van AC Milans Cristián Zapata tijdens de Paasderby zal nog wel enkele weken nadreunen bij de Nerazzurri, die totaal niet de luxe hebben om lang te treuren. Het staat nagenoeg vast dat de rentree in de Champions League opnieuw met één jaar wordt uitgesteld. Zelfs een Europa League-ticket is onzeker. Al gaat de nummer zes van Italië waarschijnlijk ook Europa in omdat het in het bekertoernooi te verdienen ticket doorschuift als Lazio (nu vierde) bij de eerste vijf eindigt. De Romeinen ontmoeten in de finale om de Coppa Italia Juventus.

Desondanks mag langzaam de vraag worden gesteld of Internazionale veel is opgeschoten sinds het ontslag van Frank de Boer, bijna precies een halfjaar geleden. Onder diens opvolger Stefano Pioli vond Internazionale weliswaar snel de aansluiting met de subtop, feit is dat het verschil met de topclubs alleen maar groter werd. Bovendien is er in het voorjaar sprake van stagnatie.

Zo staat Pioli zaterdagavond voor een cruciaal examen. Op bezoek bij Fiorentina, de club die hij als speler zes jaar diende, moet een einde worden gemaakt aan een reeks van vier duels zonder overwinning. 'Ik heb veel geluk dat de clubleiding mij altijd heeft gesteund', sprak Pioli vrijdag tijdens een persconferentie. 'Maar het is normaal dat er alleen wordt gekeken naar resultaten.'

Na 25 speelrondes stond Pioli met de blauw-zwarten nog op plaats vier, maar sinds die 19 februari won Inter slechts twee duels. In twee maanden tijd werd er alléén gewonnen van Cagliari en Atalanta Bergamo en is de ex-grootmacht van Italië afgezakt naar de zevende plaats. Dat is wel vijf plaatsen hoger dan de Nerazzurri stonden voor het ontslag van De Boer. Het levert voor Pioli uiteindelijk net zo weinig op. Het lijkt voor de Italiaanse trainer een zware kluif te worden om het seizoen af te sluiten op een plek die recht geeft op Europees voetbal.

Stand van zaken subtop Serie A
Club Punten Doelsaldo
4. Lazio 32-61 +18
5. Atalanta Bergamo 32-60 +18
6. AC Milan 32-58 +14
7. Internazionale 32-56 +22
8. Fiorentina 32-52 +9

Concurrentie van Hateboer
In het Stadio Artemio Franchi ligt er zaterdag tegen de nummer acht Fiorentina een van de laatste kansen voor Inter om een gooi te doen naar plaats vier, vijf of zes in de Serie A. Lazio staat momenteel vierde, wat recht geeft op Europa League-voetbal. Het Atalanta Bergamo van Hans Hateboer heeft met plaats vijf momenteel goede papieren om zich te plaatsen de voorronde van de Europa League. Voor Pioli zal het al lastig genoeg zijn de motor van Inter weer draaiende te krijgen. Daarnaast moet er nog minstens één ploeg worden ingehaald om het seizoen met een tastbaar succes af te sluiten.

Eerder dit seizoen won Inter het duel tegen Fiorentina met 4-2 en maakte Mauro Icardi twee treffers. Het lot van Pioli lijkt simpelweg in handen te liggen van de Argentijnse scherpschutter. Afgelopen weekend scoorde hij één keer in de Derby della Madonnina. De drie wedstrijden hiervoor stond Icardi droog en wist Inter ook niet te winnen (een gelijkspel, twee keer verlies).  In de enige twee overwinningen in de afgelopen twee maanden scoorde de spits drie keer tegen Atalanta en één keer tegen Cagliari.  Na de trainerswissel is in ieder geval één ding hetzelfde gebleven: Internazionale blijft afhankelijk van Icardi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.