Amorim biedt excuses aan na vliegtrip naar Londen: 'Dat was een fout'

Reacties

Rúben Amorim heeft openlijk zijn excuses aangeboden voor de gesprekken die hij recent met West Ham United voerde. De trainer van Sporting Portugal erkende dat het respectloos was om midden in het seizoen op het vliegtuig naar Engeland te stappen om met de Premier League-club te praten.

Amorim biedt excuses aan na vliegtrip naar Londen: 'Dat was een fout'
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
2 - 2
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Amorim wordt bij West Ham genoemd als mogelijke opvolger voor David Moyes, wiens contract na dit seizoen afloopt. Onlangs werd de veelbelovende trainer door Portugese journalisten gesignaleerd op het vliegveld, voordat hij in het vliegtuig naar Engeland stapte. Daar sprak hij met West Ham over een mogelijke samenwerking, overigens nog zonder vruchtbaar resultaat.

De actie van Amorim viel bij de aanhang niet in goede aarde, aangezien Sporting in eigen land nog is verwikkeld in de titelstrijd. Op een persmoment bood de 39-jarige Portugees zijn excuses aan. 'Ik heb een fout gemaakt. Ik had die trip niet moeten maken, de timing was volledig verkeerd. Dat zag ik op dat moment niet in, dat is een inschattingsfout', zei Amorim in aanloop naar de topper tegen FC Porto.

Amorim hoopt dat de supporters van Sporting hem zijn fout vergeven. 'Ik heb de spelers en de technische staf een verklaring gegeven, maar nu moeten we weer vooruit kijken. Maar het staat buiten kijf dat ik om vergiffenis vraag van de Sportinguistas. Ik bied mijn excuses aan de technische staf aan en bovenal aan mijn spelers voor deze fout', aldus Amorim, die nog vastligt tot medio 2026 bij Sporting.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2023/2024

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Sporting Lissabon
32
27
3
2
92-29
+63
84
2
Benfica
32
24
4
4
71-27
+44
76
3
FC Porto
32
20
6
6
60-26
+34
66
4
Sporting Braga
32
20
5
7
68-47
+21
65
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Sporting Portugal
Meer over Sporting Portugal
Meer Rúben Amorim
Meer over Rúben Amorim
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.