Lens op schot voor Dinamo sinds Oranje-debacle op IJsland

Reacties

Jeremain Lens vindt steeds beter zijn draai bij Dinamo Kiev. De 27-jarige aanvaller maakte donderdag zijn zesde treffer van het seizoen in de Europa League-wedstrijd tegen Rio Ave (2-0), waarmee hij een vervolg gaf aan zijn uitstekende vorm in de Oekraïense competitie én zich liet gelden als kandidaat voor het Nederlands elftal.

Lens op schot voor Dinamo sinds Oranje-debacle op IJsland

Lens was tot deze maand een vast lid van de selectie van Oranje. Bondscoach Guus Hiddink besloot hem echter niet op te roepen voor de laatste twee interlands van 2014 tegen Mexico (2-3) en Letland (6-0). Opmerkelijk genoeg kreeg de ex-speler van AZ, NEC en PSV juist sinds zijn laatste interlandoptreden tegen IJsland (0-2) de smaak te pakken. Sindsdien scoorde hij vier keer in vier competitieduels.

Donderdag voegde Lens daar zijn eerste Europese treffer sinds 12 december vorig jaar aan toe. Hij opende de score tegen Rio Ave, waardoor Dinamo Kiev zeker is van overwintering in de Europa League. 'We hadden veel goede kansen en verdienden om te winnen', blikt Lens terug op de website van de UEFA. 'We scoorden echter pas na rust, ik ben blij dat ik de ban heb kunnen breken', aldus de 29-voudige international. 'Toch denk ik niet dat dit mijn beste wedstrijd was voor Dinamo Kiev.'

Lens scoorde zondag op bezoek bij Metalurg Zaporizhaya nog twee keer én gaf toen ook een assist bij de openingsgoal van Andriy Yarmolenko (negen treffers), die samen met Lens (zes doepunten) en de andere Oekraïense international Artem Kravets (tien goals) een gevaarlijk aanvalstrio vormt. 'We hebben erg goede aanvallers bij Dinamo', erkent Lens de kracht van zijn teamgenoten. 'We staan bovenaan in onze groep en in Oekraïne, we maken een goede periode door.'

Finale
Met alleen één nederlaag in Europa (0-3 bij Aalborg BK) en drie gelijke spelen in de competitie gaat het de ploeg van voormalig topspits Serhiy Rebrov inderdaad voor de wind. Lens durft daarom al hardop te dromen van een lange Europese campagne. 'We willen zo ver mogelijk komen in Europa. Een halve finale of een finale zou geweldig zijn, al zal dat lastig worden', besloot Lens.

Dat Lens zich met Kiev plaatste voor de volgende ronde van de Europa League geeft hem in ieder geval wel een extra mogelijkheid om zich in de kijker te blijven spelen van de technische staf van Oranje. In tegenstelling tot enkele andere internationals, zoals Robin van Persie (Manchester United) en Wesley Sneijder (Galatasaray), komt hij na de winterstop immers wél in actie op de Europese velden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.