'Lens maakte helemaal geen schwalbe'

Reacties

Mede door een vroege rode kaart voor Jeremain Lens werd Dinamo Kiev donderdag in de Europa League uitgeschakeld door Fiorentina. Trainer Sergey Rebrov neemt zijn Nederlandse pupil echter niets kwalijk.

'Lens maakte helemaal geen schwalbe'

Scheidsrechter Jonas Eriksson gaf Lens al in de veertigste minuut zijn tweede gele kaart vanwege een vermeende fopduik. De international had in de veertiende minuut al een prent gekregen vanwege een harde tackle.

Volgens Rebrov zat Eriksson er bij de tweede kaart volledig naast. 'Lens maakte helemaal geen schwalbe', foeterde de voormalige aanvaller na afloop. 'Ik heb Lens al gesproken. Hij heeft me zelf verteld dat er sprake was van contact met de speler (Gonzalo Rodríguez, red.) van Fiorentina. Wat moet ik er verder dan nog aan toevoegen?' Dinamo ging na het wegsturen van Lens met 2-0 ten onder, na het gelijkspel (1-1) van vorige week in Oekraïne.

'Het is jammer dat ons avontuur nu voorbij is, maar ik vind dat we het goed hebben gedaan in Europa. En ik wil een groot compliment uitdelen aan Dnjepr Dnjepropetrovsk. Wat zij hebben gepresteerd is heel belangrijk voor het Oekraïense voetbal', sloot Rebrov af. Na in de achtste finale te hebben afgerekend met Ajax plaatste Dnjepr zich donderdag via een zege op Club Brugge (1-0, na 0-0 in Vlaanderen) voor de halve finale van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.