Lens en Van Persie goud waard voor Fenerbahçe

Fenerbahçe heeft zondag in eigen huis gewonnen van Akhisar Belediyespor: 3-1. Robin van Persie en Jeremain Lens speelden een belangrijke rol bij alle drie de goals van de Turkse grootmacht.

Trainer Dick Advocaat stuurde naast Van Persie en Lens ook Gregory van der Wiel het veld in tegen de nummer veertien van de Turkse Süper Lig. Fener kwam vlak voor rust op voorsprong door een eigen goal van de Portugese verdediger Miguel Lopes. De voorzet kwam van de voet van de 29-jarige Lens.

Vijf minuten na de pauze schoot een andere Portugees, Ricardo Vaz Tê, de gelijkmaker binnen vanaf de penaltystip. Nog geen tien minuten later leverde Van Persie de assist voor de 2-1 van Josef de Souza. Het slotakkoord was in de blessuretijd voor Lens. De Nederlandse aanvaller zette de 3-1 eindstand op het scorebord.

Advocaat vertrekt aan het einde van het seizoen uit Istanbul en heeft zijn pijlen gericht op de eindzege in het Turkse bekertoernooi. Fenerbahçe speelt op 25 april de eerste wedstrijd in de halve finale op bezoek bij Istanbul Basaksehir. Op 18 mei is de return in het eigen Sükrü Saracoglu Stadion.

Koploper Besiktas won zaterdag het uitduel met Trabzonspor (3-4) en het Galatasaray van Wesley Sneijder en Nigel de Jong gaat maandagavond (19.00 uur) op bezoek bij nummer twee İstanbul Basaksehir. Cim Bom Bom kan dan weer de derde plek overnemen van Fenerbahçe.